Banka hesaplarınızı hemen kontrol edin! ATM'ye giderek paranızı çekmeyi unutmayın

Banka hesaplarınızı hemen kontrol edin! ATM'ye giderek paranızı çekmeyi unutmayın
Milyonlarca emekli, uzun zamandır beklediği ödemelerin bugün hesaplarına yatırılacağı müjdesini aldı.

Başvurularını zamanında gerçekleştiren tüm emeklilerin ödemeleri, bugünden itibaren banka hesaplarında olacak. Bu kapsamda, kamu bankalarına emekli maaşlarını taşıyan her birey, 12 bin TL'ye kadar promosyon ödemesinden yararlanabilecek.

Promosyonlar Bugün Hesaplara Aktarılıyor

Kamu bankalarının promosyon miktarı, son dönemde artırılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankalarının promosyon tutarının 8-12 bin liraya çıkarıldığını duyurarak emeklileri sevindirmişti. Ardından başlayan başvurular, rekor seviyede gerçekleşmişti. Bugünden itibaren, başvuru yapan tüm emeklilerin hesaplarına promosyon ödemeleri yapılacak.

Emekli Promosyon Başvurusu Nasıl Yapılır?

Emekliler, promosyon için başvurularını banka şubelerinden veya e-devlet üzerinden yapabiliyorlar. Bankalar, promosyon için genellikle 3 yıllık taahhüt istiyorlar. Ancak daha cazip teklifler halinde, emekliler banka değişikliği yapabilirler. Birden fazla emekli maaşı alan kişiler, her bir maaş için ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecekler.

Ziraat Bankası Güncel Emekli Promosyon Miktarı

Ziraat Bankası, SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini alan müşterilerine şu promosyonları sunmaktadır:

10.000 TL'ye kadar olanlara 5.000 TL,

10.000 TL ile 15.000 TL arasında olanlara 8.000 TL,

15.000 TL ile 20.000 TL arasında olanlara 10.000 TL,

20.000 TL ve üzeri maaş alanlara ise 12.000 TL,

Bu promosyonlar, 3 yıllık peşin ödeme şeklinde gerçekleşmektedir.

Daha Yüksek Promosyon İçin Banka Değişikliği Yapılabilir

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, konuyla ilgili olarak şunları belirtti:

"Hâlihazırda promosyon alan emekliler, daha yüksek promosyon imkânı sunan bir bankaya geçiş yapabilirler. Bu durumda herhangi bir cezai yaptırım söz konusu değildir. Ancak alınan promosyonun kullanılan döneme ait kısmı mahsup edildikten sonra, kullanılmayan kısmın bankaya iade edilmesi gerekmektedir."

Karakaş ayrıca, "Emekli maaşları dosya bazında alınmaktadır. Örneğin, eşten dolayı dul maaşı alanlar, kendi emekli maaşlarına ek olarak ayrıca promosyon alma hakkına sahiptirler" şeklinde konuştu.