• Haberler
  • Eğitim
  • Yükseköğretimin geleceği Ankara'da masaya yatırılıyor

Yükseköğretimin geleceği Ankara'da masaya yatırılıyor

Türkiye'de yükseköğretimin yapısal dönüşümü, çözüm önerileri ve yeni paradigmalara ışık tutacak kongre, akademik ve uluslararası katılımla gerçekleştirilecek.

Türkiye’de yükseköğretim sistemi, kapsamlı bir değerlendirme sürecine giriyor. Eğitim-Bir-Sen tarafından, İbn Haldun Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “Türkiye'de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması: Yenilikler, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Uluslararası Kongresi”, 26-27 Mayıs tarihlerinde Ankara’da, Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Hedef: Yeni Bir Akademik Mimari

Kongrenin temel amacı, Türkiye'deki yükseköğretim yapısının çok yönlü olarak analiz edilmesi, karşılaşılan sorunların akademik düzlemde tespit edilmesi ve çözüm yollarının önerilmesi olacak. Kongre, sadece mevcut aksaklıkları tartışmakla kalmayacak; aynı zamanda yükseköğretimin geleceğini şekillendirecek yerli ve milli temelli yapısal dönüşüm perspektiflerini de gündeme taşıyacak.

Kongrede kalite, liyakat, bilimsel özgürlük, toplumsal sorumluluk ve özgün yükseköğretim politikaları gibi kavramlar etrafında ortak bir akademik vizyon geliştirilmesi hedefleniyor.

Açılışta YÖK Başkanı ve Uluslararası Konuklar Konuşacak

Kongrenin açılış oturumunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Özer konuşmacı olarak yer alacak.

Açılış panelinde ise “21. Yüzyılda Yükseköğretim: Küresel Deneyimler, Yerel Çözümler” teması işlenecek. Panelde;

  • Kanada’dan Waterloo Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur,
  • Endonezya’dan Darussalam Gontor Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Amal Fathullah Zarkasyı,
  • Mısır’dan Afro-Asya Üniversiteler Birliği İcra Direktörü Prof. Dr. Ashraf Abdel Rafea Mohamed Elsayed yer alacak.

40 Bildiri, 12 Oturum, Yüzlerce Katılımcı

Kongre süresince gerçekleştirilecek 12 farklı oturumda, Türkiye’de ve dünyada yükseköğretim alanında uzman akademisyenler ve kamu temsilcileri tarafından sunulacak 40 bilimsel bildiri, yükseköğretimin mevcut sorunlarını ve reform alanlarını detaylı biçimde masaya yatıracak.

Etkinlik, aynı zamanda ulusal ve uluslararası düzeyde yükseköğretim alanındaki iş birliklerinin geliştirilmesi açısından da önemli bir platform sunacak.

Kapanış Paneli: Türkiye Yükseköğretim Sisteminin Değerlendirilmesi

Kongrenin son oturumunda, “Türkiye'deki Yükseköğretim Sisteminin Değerlendirilmesi” başlıklı panel düzenlenecek. Bu panelde, yükseköğretim sisteminin mevcut durumu ele alınacak ve geleceğe yönelik somut öneriler ortaya konulacak.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!