UEK ne demek?

Her gün binlerce kamu çalışanının oturum açtığı, milyonlarca kişinin eğitim aldığı UEK sistemi nedir? Kimler bu sistemden yararlanabilir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Son dönemde kamu çalışanları arasında sıkça gündeme gelen UEK, yani Uzaktan Eğitim Kapısı, tam olarak nedir, kimler yararlanabilir ve ne faydalar sağlıyor soruları merak ediliyor. Türkiye’nin yerli ve milli dijital eğitim platformu olan UEK, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından koordine ediliyor. Kısacası UEK, kamu çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimi için açılmış dijital bir kapıdır.

UEK, kamu kurumlarının çalışanları için hazırlanan eğitim içeriklerine ulaşılmayı sağlıyor. Eğitimler; video, sunum, canlı sınıf ve webinar gibi yöntemlerle sunulurken, senkron (canlı) ve asenkron (zaman bağımsız) olarak yürütülebilir. Eğitimlerin etkililiğini değerlendirebilmek için ölçme-değerlendirme sistemleri ve detaylı raporlama altyapısı da platformda yer alır. Bu sayede hem bireysel hem de kurumsal düzeyde öğrenme süreçleri takip edilebiliyor. Bu da eksiği görüp gelişime olanak tanıyor.

UEK nasıl kullanılır?

UEK sisteminde kurumlardaki görevli yetkililer tarafından çalışanlar sisteme tanımlanıyor. Kayıt olan kişiler, e-Devlet üzerinden UEK Platformu’na giriş yaparak kendilerine atanan eğitimlere katılabiliyor. Eğitimler iki kategoriye ayrılır: süreli eğitimler ve süresiz eğitimler. Süresiz eğitimler çalışan kişiler tarafından istenilen zamanda alınabiliyor. Ayrıca platformda 4 milyondan fazla kamu çalışanı, mesleki ve kişisel gelişimlerini sürdürebiliyor.

Kimler faydalanabilir?

Uzaktan Eğitim Kapısı’ndan; Cumhurbaşkanlığı teşkilatı, 17 Bakanlık, 10 Başkanlık, tüm bağlı ve ilişkili kamu kurumları, yerel yönetimler ve üniversiteler dahil olmak üzere geniş bir kamu çalışanı kitlesi faydalanabiliyor.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!