Türkiye'de Yeni Bir Sayfa Açılacak Diyen Cem Uzan'dan Çok Konuşulacak Açıklamalar

Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan, 2023 seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu ve cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı. Uzan, aynı zamanda seçimlerle alakalı muhalefete de seslendi.

TAKİP ET Google News ile Takip Et
Kamu Gündemi - Gülşah Konuk Akın

Genç Parti'nin kurucusu Cem Uzan, CHP, İYİ Parti ve HDP'ye seslenerek seçimlere ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Yurt dışında yaşayan Uzan muhalefete seslenerek Recep Tayyip Erdoğan döneminin bittiğini söyleyerek erken seçime hayır demeleri ve 25 Haziran 2023'ü beklemelerini söyledi.

Türkiye'nin bir dönem en büyük iş insanlarından ve eski medya patronu olan Cem Uzan, Genç Parti'yi kurdu ve siyasete katıldı. 2022 genel seçimlerinde %7.25, 2007 seçimlerinde de %3.03 oy aldı. Siyasi baskılarla karşılaşan Uzan'ın mal varlıklarına el konuldu, hakkında değişik davalardan 42 yıl hapis cezası verildi. Uzan bunun üzerine Türkiye'yi terk etti ve Fransa'ya yerleşti. Halen Paris'te yaşıyor.

ERDOĞAN YENİDEN ADAY OLAMAZ

Sözcü'nün haberine göre, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olamayacağına dikkat çeken Cem Uzan "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev süresi, Anayasaya göre 25 Haziran 2023 günü bitiyor. 2018 yılının Haziran ayında 5 yıllığına seçilmişti. Anayasamızda ‘Erken seçim' diye bir tabir, böyle bir kelime yok. Ben Anayasa'yı baştan aşağı defalarca okudum. Anayasa profesörlerine danıştım. Şimdi görev süresinin dolmasına kalmış 12 ay. CHP, İYİ Parti, HDP ve diğer muhalefet partileri hiç kimse elini kolunu kıpırdatmasın. 25 Haziran 2023'teki normal süreci beklediğiniz taktirde Türkiye'yi ekonomik bir kaosa gittiği gibi, sosyal, politik ve yaşamsal bir kaosa götürmeden seçime götürün." dedi.

MUHALEFET PARTİLERİNE SESLENDİ

Seçimlere ilişkin muhalefet partilerine seslenen Uzan "Erdoğan'ın dönemi 12 ay sonra bitiyor. Hiçbir şey yapmayın oturun, seçim zamanını bekleyin bu kadar. CHP, İYİ Parti ve HDP'nin üçüne de sesleniyorum: ‘Biz erken seçime evet demeyeceğiz ve Recep Tayyip Erdoğan'ın döneminin sona ermesini sağlayacağız' diye millete taahhütte bulunun. Bak bakalım Recep Tayyip Erdoğan aday olabilecek mi? Böylece de ne SADAT'la, ne YSK ile uğraşacaksınız. Seçim 25 Haziran 2023'te olacak ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi bitecek, emekli olacak. Türkiye yeni bir sayfa açacak." dedi.

HABERİ PAYLAŞ: