Özgür Özel'den İzmir'de iktidara eleştiriler: 'Silivri, toplama kampına dönüştü'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde yaptığı konuşmada, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinginde konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özel, Silivri Cezaevi’ni muhalifler için bir "toplama kampı"na dönüştürmekle suçladığı iktidarı, hem hukuk hem de ekonomi politikaları üzerinden hedef aldı.
“Silivri, Türkiye’nin Stadelheim’ı Olmuştur”
Konuşmasında tarihi göndermeler yapan Özel, Silivri Cezaevi’ni Hitler’in Stadelheim Hapishanesi ve Esad’ın Sednaya Hapishanesi’ne benzetti. “Erdoğan’ın da Silivri’si odur” diyen Özel, bu cezaevinin muhalifler için birer toplama kampına dönüştüğünü savundu. İktidarın, yargı silahıyla halk iradesini bastırmaya çalıştığını belirten Özel, “Bu bir darbedir, karargâhı saraydır. Silahı yargıdır, kurşunu ise yalan ve iftiradır” ifadelerini kullandı.
“19 Mayıs, 19 Mart Darbesinin 60. Günü”
Özel, mitingde yaptığı konuşmada 19 Mart tarihinde yaşanan gelişmeleri hatırlatarak, bu tarihte millete rağmen bir adım atıldığını söyledi. “19 Mayıs sadece geçmişin değil, günümüzün mücadelesidir” diyen Özel, İstanbul ve Anadolu’da halkla birlikte direniş gösterdiklerini vurguladı.
“Erdoğan, İmamoğlu ile Sandıkta Yarışmaktan Korkuyor”
CHP lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu cezaevine göndermek istediğini iddia ederek, “Yenilgiyi tattığında tramvaydan apar topar inenler gibi, Erdoğan da demokrasiyi sadece işine geldiğinde hatırlıyor” dedi.
Konuşmasında ekonomiye de değinen Özel, iktidarın 60 milyar dolarlık döviz rezervini tükettiğini belirtti. Bu miktarın her bir vatandaş için 27 bin lira anlamına geldiğini vurgulayan Özel, “Bu ülkenin kaynakları halk için değil, yandaşlar için kullanılıyor” sözleriyle ekonomik yönetimi eleştirdi.
Bakmadan Geçme





