Sınıf Öğretmenlerine Müjde... (Rafet Ural)

Uzun zamandır üzerinde çalışılan sistemde sona gelindi ve başlıyor.... İşte tüm detaylar...

Öğretmenler 21.08.2017, 14:16
Sınıf Öğretmenlerine Müjde... (Rafet Ural)

İlkokullarda Destekleme Ve Yetiştirme Kursu Deteylar

SORU ve CEVAPLARLA İLKOKULLARDA YETİŞTİRME KURSU   (İ Y E P)    

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilkokullarda yetiştirme programları (İYEP) için çalıştaylarına devam ediyor.2017 -2018 Eğitim Öğretim yılında seçilen 12 pilot İlde yapılması düşünülen ilkokullarda yetiştirme kursu için seçilen ilçelerin İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin  katılımı ile çalıştayın ikincisi de yapıldı.

Uzun zamandır Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından  üzerinde titizlikle çalışma yapılan İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu Yönergesinin son rötuşlarının yapıldığı biliniyor.

Kamuoyunun yaptığı örnek icraatlar(Guinness rekoru,İSO 9001 Belgesi) ile tanıdığı  toplantıya katılan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa BAL  bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ederek şu açıklamalarda bulundu:

Milli Eğitim Bakanlığımız İYEP programını başlatıyor. Program kapsamında ilkokulda öğrenim gören öğrencilerimiz belirli derslerden eksik yönleri tespit edilerek gruplar oluşturulacak bu gruplarda sınıf değil seviye grupları ön planda olacak böylelikle eksik bilgisi olan öğrenciye daha üst seviyedeki bilgiler öğretilmeye çalışılmayacak. Okuma yazma bilmeyene zaten bir şey öğretilmeyeceği gibi 4 işlem bilmeyenlere de matematik anlatılmayacak. Bunu okullarda kurulan komisyon tarafından seviye grupları ayarlayacak . Ayrıca okul müdürü istediği öğretmeni başarısına göre görevlendirecek. İsin özü eğitimde doğru isler ve çalışmalar yapılmakta eksikleri gidererek tamamlama konusunda programlar hazırlanmaktadır. En önemlisi bu şekilde performansa dayalı çalışmalar yapılacak ve sorumluluk okul müdürlerinde olacaktır. İYEP çalışmaları konusunda emeği geçen daire başkanlarımız Sayın Fatih Basak ile Tuncay Morkoç’a teşekkür ediyorum. 

Soru 1: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu için seçilen pilot iller neresi?

Cevap 1: Ağrı , Ankara ,Bingöl, Edirne , Hatay,İstanbul,Konya,Mardin,Ordu,Siirt,Sivas,Şanlıurfa

Soru 2: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu tüm ülkede uygulanacak mı?

Cevap 2: Bu yıl için  pilot olarak uygulanacak ardından dönütlere bakılarak bir sonraki 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Türkiye geneli uygulanması öngörülüyor.

Soru 3: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu hangi dersler için açılabilecek?

Cevap 3: İlkokullarda Türkçe ve Matematik dersleri olmak üzere 3 modül şeklinde  kurs açılabilecek.

Soru 4:  İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu kaç saat açılabilecek ?

Cevap 4: En az 2 saat en fazla 10 saat kurs açılabilecek.

Soru 5: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu hangi sınıf seviyesinde açılabilecek?

Cevap 5: Kurs için sınıftan ziyade seviye grupları belirlenecek. 3 seviye grubu oluşturulacak.

Soru 6: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu kaç öğrenci için açılacak?

Cevap 6 : En az 6 öğrenci için kurs açılabilecek.

Soru 7: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu onayını kim verecek?

Cevap 7: Okullarda Müdür başkanlığında Kurs Komisyonu oluşturulacak kursa girecek öğretmen secimi , öğrenci secimi,kurs onayı ve kurs denetim görevlerinden sorumlu olacak.Kurs onayları İlçe Müdürlükleri tarafından yapılacak.

Soru 8: İlkokullarda Destekleme ve Yetiştirme Kursu ücreti ortaokul-lise destekleme kursları ücreti ile aynı mı olacak?

Cevap 8 : Bu konuda Maliye Bakanlığı ile görüşmeler sürüyor.Muhtemelen benzer kurslar ile aynı şekilde ücretlendirme yapılacak.

Rafet  URAL
(rafetural@hotmail.com)

Kaynak: KamuGundemi.com

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
kısa süreli hafif yoğunluklu yağmur
Günün Anketi Tümü
Sözleşmeli Personelin kadroya geçirilmesini doğru buluyor musunuz?
Sözleşmeli Personelin kadroya geçirilmesini doğru buluyor musunuz?
Namaz Vakti 15 Kasım 2019
İmsak 06:00
Güneş 07:27
Öğle 12:38
İkindi 15:16
Akşam 17:40
Yatsı 19:01
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Sivasspor 11 21
2. Fenerbahçe 11 20
3. Trabzonspor 11 19
4. Alanyaspor 11 19
5. Başakşehir 11 19
6. Galatasaray 11 19
7. Malatyaspor 11 18
8. Beşiktaş 11 18
9. Gaziantep FK 11 15
10. Çaykur Rizespor 11 14
11. Göztepe 11 13
12. Konyaspor 11 13
13. Kasımpaşa 11 12
14. Denizlispor 11 11
15. Antalyaspor 11 11
16. Gençlerbirliği 11 10
17. Ankaragücü 11 9
18. Kayserispor 11 7
Takımlar O P
1. Hatayspor 11 21
2. Fatih Karagümrük 11 19
3. Ümraniye 11 18
4. Balıkesirspor 11 18
5. Akhisar Bld.Spor 11 18
6. Erzurum BB 11 18
7. Keçiörengücü 11 18
8. Bursaspor 11 17
9. Menemen Belediyespor 11 17
10. Altay 11 15
11. Adana Demirspor 11 12
12. İstanbulspor 11 12
13. Giresunspor 11 12
14. Boluspor 11 10
15. Osmanlıspor 11 10
16. Adanaspor 11 8
17. Altınordu 11 7
18. Eskişehirspor 11 1
Takımlar O P
1. Liverpool 12 34
2. Leicester City 12 26
3. Chelsea 12 26
4. Man City 12 25
5. Sheffield United 12 17
6. Arsenal 12 17
7. M. United 12 16
8. Wolverhampton 12 16
9. Bournemouth 12 16
10. Burnley 12 15
11. Brighton 12 15
12. Crystal Palace 12 15
13. Newcastle 12 15
14. Tottenham 12 14
15. Everton 12 14
16. West Ham 12 13
17. Aston Villa 12 11
18. Watford 12 8
19. Southampton 12 8
20. Norwich City 12 7
Takımlar O P
1. Barcelona 12 25
2. Real Madrid 12 25
3. Atletico Madrid 13 24
4. Sevilla 13 24
5. Real Sociedad 13 23
6. Athletic Bilbao 13 20
7. Getafe 13 20
8. Granada 13 20
9. Valencia 13 20
10. Osasuna 13 19
11. Villarreal 13 18
12. Levante 13 17
13. Real Valladolid 13 17
14. Deportivo Alaves 13 15
15. Eibar 13 15
16. Mallorca 13 14
17. Real Betis 13 13
18. Celta de Vigo 13 9
19. Espanyol 13 8
20. Leganés 13 6
Günün Karikatürü Tümü

Gelişmelerden Haberdar Olun

@