Öğrencilerine 'geri dönüşüm'ü anlattı, açığa alındı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde oturan öğretmen S.K. (36), İngilizce dersinde öğrencilerine 'geri dönüşüm'ü anlatırken verdiği örnekler yüzünden açığa alındığını söyledi

ANTALYA'nın Serik ilçesinde oturan öğretmen S.K. (36), İngilizce dersinde öğrencilerine 'geri dönüşüm'ü anlatırken verdiği örnekler yüzünden açığa alındığını söyledi.
Serik'e bağlı Gedik Mahallesi'ndeki ortaokulda İngilizce öğretmeni S.K., 19 Nisan'da müfredatta yer alan geri dönüşüm konusunu işledi. Örneklerle konuyu anlatan S.K.'ye, öğrenciler ilginç sorular yöneltti. Öğrenciler, insanların da geri dönüşümünün mümkün olup olmadığını sordu. S.K., farklı dinlerde buna yönelik bilgiler olduğunu, Müslümanlıkta öldükten sonra dirilme, Hristiyanlıkta da Hz. İsa'nın ruhunun ölmediğine ve başka bir bedende yeniden döneceğine inanıldığını anlattı.
'HOCAM SİZ HZ İSA'NIN RUHU MUSUNUZ'
'BAŞKA BİR ÖĞRETMEN YAPTIRDI'
Öğrencinin babasını da okula çağırtarak rehberlik öğretmeni ve okul müdürünün yanında yaşananları anlattığını kaydeden S.K., babanın, kızının psikolojik tedavi gördüğüne yönelik açıklamalar yaptığını, sorunun öğretmenden kaynaklanmadığını dile getirerek teşekkür ettiğini söyledi. Ortalık sakinleştikten sonra okuldaki bir öğretmenin, başka bir veliyle işbirliği yaparak kendisi hakkında medyaya yanlış bilgiler vererek haber yaptırdığını ileri süren S.K., şikayetler sonrası 22 Nisan'da açığa alındığını belirtti. Açığa alındıktan uzun süre ifadesinin alınmadığını söyleyen S.K., süreç içinde kendisinin ve ailesinin psikolojisinin bozulduğunu anlattı. Diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin soruşturması sonrası öğretmen S.K.'ye 'Devlet Memurunun İtibar ve Güven Duygusunu Sarsacak Nitelikte Davranışta Bulunmak' suçlamasıyla maaşından 1/30 oranında aylıktan kesinti yapıldı. S.K.'nin dosyası ihraç talebiyle bakanlığa gönderildi. Ankara'daki ilgili kurulun kararı sonrası S.K. hakkındaki karar kesinleşecek.
DHA