• Haberler
  • Gündem
  • Narin cinayetinde 'Suçluyu Kayırma' davasında 15 sanığa hapis

Narin cinayetinde 'Suçluyu Kayırma' davasında 15 sanığa hapis

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin 'suçluyu kayırma' davasında 6'sı tutuklu, 3'ü çocuk olmak üzere toplam 15 sanık ceza aldı. Mahkeme, sanıklara 1 yıl 3 ay ile 3,5 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi.

Diyarbakır’ı derinden sarsan Narin Güran cinayetiyle ilgili görülen “suçluyu kayırma” davasında karar çıktı. Diyarbakır 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, aralarında aile bireylerinin de bulunduğu 6’sı tutuklu, 3’ü suça sürüklenen çocuk olmak üzere 15 sanığa hapis cezası verildi.

Mahkeme Tüm Sanıklara Ceza Verdi

Mahkemede esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısının ardından tüm sanıklar savunmalarını sundu. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, 4 sanığa 3 yıl 6 ay, 8 sanığa 3 yıl, suça sürüklenen 3 çocuğa ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Tutuklu 6 sanıktan ikisi tahliye edildi.

Sanıklar Arasında Aile Bireyleri de Var

Cezaya çarptırılan sanıklar arasında, Narin Güran’ın ailesinden Birsen, Fuat ve Maşallah Güran, yine aileyle bağlantılı olan Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya, Muhammed Kaya ve diğer akrabalar Şeyma Kaya, Hediye, İbrahim Halil, Barış, Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran yer aldı. Ayrıca R.A., M.G. ve İ.K. isimli 16 ve 17 yaşlarındaki üç çocuk da suça sürüklenen çocuklar olarak yargılandı.

Cinayete Yardım Edenler de Cezalandırıldı

Bu dava, Narin Güran cinayetiyle doğrudan bağlantılı olmasa da, katilleri gizlemeye çalışan ve suç delillerinin saklanmasına yardım eden kişilerle ilgili yürütülen ayrı bir soruşturma sonucunda açılmıştı.

Ne Olmuştu?

8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos 2024'te Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolmuş, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunmuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında küçük kızın annesinin, ağabeyinin ve amcasının cinayete iştirak ettiği ortaya çıkmıştı.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana davada, anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran, çocuğa karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmişti. Öte yandan, Narin’in cesedini dereye atan Nevzat Bahtiyar ise delilleri gizlemek suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İstinaf Mahkemesi Onayladı

Sanıklara verilen cezalar, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından da onanarak hukuka uygun bulundu. Böylece Narin Güran cinayetine ilişkin hem asli failler hem de onlara yardım eden kişiler adalet önünde hesap vermiş oldu.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!