3600 Ek Gösterge Tarihi Belli Oldu Mu? Son Resmi Açıklamalar

On binlerce memurun merakla beklediği düzenlemelerden bir tanesi de 3600 ek gösterge düzenlemesi. Peki Nisan 2021 itibariyle ek gösterge düzenlemesinde son durum ne? İşte son gelişmeler.

3600 Ek Gösterge Tarihi Belli Oldu Mu? Son Resmi Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki dönemlerde açıkladığı vaatlerinde 3600 ek gösterge konusunda müjde vermişti. Belli meslek gruplarında çalışan kamu personellerine 3600 ek gösterge sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözü halen yerine getirilmedi.

657 sayılı Devlet Kanunu'na bağlı olan öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler için çıkarılması planlanan ek göstergeye dair en merak edilen soru ise düzenlemenin ne zaman çıkarılacağı. Ek göster konusunda AK Parti ve Muhaleft Partilerinden gelen son açıklamaları derledik.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN SİYASİLERİN SON AÇIKLAMALARI

Ek Gösterge konusunda son gelişmelerden bir tanesi İYİ Parti kanadından yaşandı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasının ardından emekli polis memuru Erdinç Emecan'a kürsüde söz veren Meral Akşener memurların ek gösterge talebini dile getirmesini sağladı. Emecan konuşmasında bizim bir kanayan yaramız 3600 ek gösterge, bir de polis intiharları dedi ve ek göstergenin çıkarılmasını talep etti.

Sağlık Bakanı Koca'da pandemi süreci kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda bulunmuş ve ek gösterge konusuna değinmişti. Bakan Koca konuşmasında "3600 ek göstergeyle ilgili sadece sağlık çalışanları değil, diğer benzer çalışanlarla ilgili bir düzenleme var. Onunla ilgili bir çalışmanın olduğunu zaten biliyoruz. Şu dönemde üzerinde daha çok durduğumuz bu performansın şu dönemde sağlıklı bir şekilde devreye girmesini hızla kolaylaştırmak şeklinde olacak." demişti.

Ek Gösterge konusunda önemli açıklamalardan biri de Maliye Bakanı Elvan'dan geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kendisine yönlendirilen 3600 ek gösterge konusuna ilişkin son durumu açıklamıştı. Bakan Elvan konuşmasında "Tabii, bu konuyu yine Maliyedeki ve Hazinedeki arkadaşlarımız özellikle Çalışma Bakanlığıyla çalışıyorlar. Tabii, bunun belirli bir yükü de söz konusu. Dolayısıyla, bunu daha sağlıklı bir şekilde analiz etme yönünde de çaba sarf ediyorlar" ifadelerini kullandı. Lütfü Elvan konuşmasında ayrıca çalışmaların son halini bakan yardımcısına sorduğunu ve çalışmaların devam ettiği yanıtını aldığını ifade etmişti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun