WhatsApp'a yeni bir özellik eklenecek!

WhatsApp'a yeni bir özellik eklenecek!
WhatsApp uygulamasının masaüstü kullanımına yeni bir sekme ekleniyor. WhatsApp masaüstü kullanım için Aramalar özelliği eklenileceği açıklandı. Bu sayede kullanıcılar masaüstü kullanımlarında da arama geçmişini görebilecek.

WhatsApp mobil kullanımlarının bazı özellikleri masaüstü kullanımında mevcut değil. Bunlardan biri de Aramalar sekmesinin masaüstünde olmaması. Gün geçtikçe WhatsApp mobil kullanımının yanında masaüstü kullanıcılarının da artması üzerine yeni özellikler eklenme kararı alındı. WhatsApp firması masaüstü kullanımı için Aramalar sekmesi ekleneceğini açıkladı. 

WhatsApp masaüstü sürümünde arama yapılabilmek ile birlikte arama geçmişinin görülememesi gibi bir eksiklik mevcut. Yani daha önce yapılan aramalar masaüstü sürümünde görülmüyor. Kısa yoldan eski aramaya tıklayarak bulunacak olan kişi her seferinde tekrar yazmayı gerektiriyor. Bu durumdan kaynaklı olmak üzere firma tarafından WhatsApp masaüstü sürümüne yeni Aramalar sekmesi ekleyeceğini duyurdu. 

WhatsApp masaüstüne söz konusu yenilik yapılma aşamasında. Henüz tam olarak ne zaman kullanılacağı kesinleşmedi. Bu yenilikle birlikte WhatsApp Web kullanıcılarının bilgilerinin gizliliği için başka bir yenilik yapılacağı da konuşulmakta. Buna göre yeni özellik bir ekran kilidi gibi uygulama açılırken karşımıza çıkmakta. Kullanıcılar uygulamaya girebilmek için kendi şifrelerini belirleyerek daha güvenli bir kullanım elde edebilecekler.