Uyanınca ilk olarak yüzünü yıkayanlar hemen buraya! Çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz! Dermatolog uyardı! Meğer ilk yapmanız gereken..

Uyanınca ilk olarak yüzünü yıkayanlar hemen buraya! Çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz! Dermatolog uyardı! Meğer ilk yapmanız gereken..
Sabahları gözümüzü açar açmaz ilk yaptığımız şeylerden birisi lavaboya koşarak elimizi yüzümüzü yıkamak olabilir. Geçmişten günümüze bizlere böyle öğretildiği için doğrusu sandığımız şey için o dermatolog uyardı! Bakın neler söyledi...

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İngiliz Dermatolog o paylaşımıyla oldukça dikkat çekti. Hayatımız boyunca gözlerimizi açar açmaz ilk yaptığımız şey yüzümüzü yıkamak olurken bu yaptığımızın  yanlış olduğu söylendi. Sabah ilk olarak yapmamız gereken şey meğer yüzümüzü yıkamak olmamalıymış. İlk sıraya gelen ise görenleri oldukça şaşırttı. 

Sabah ve akşam rutini olarak alışagelmiş şekilde yaptığımız şeylerin yanlış olması cilt sağlığımızı oldukça derinden etkilerken İngiliz dermatolog uyarıda bulundu. Sabahları uyandığımız an yüzümüzü yıkamakla sandığımız doğrular aslında yanlış olabilir mi? İşte cevabı...

Sabahları Uyanınca İlk Ne Yapmalıyız?

Sosyal medyada çektiği video viral olan İngiliz Dermatolog akıllarda soru işaretleri bıraktı. Yıllardır doğrusu olduğun u düşünerek uyanır uyanmaz yüzümüzü yıkamanın yanlış olduğunu ve ilk yapmamız gereken şeyin yüz yıkamaktan önce diş fırçalamak olduğunu söyleyen İngiliz Dermatolog şaşırttı. 

Sabahları uyandığımızda yüzümüzü yıkamaktan önce diş fırçalamanın çok daha sağlıklı bir sabah rutini olacağını söyleyen dermatolog şaşırttı. İlk olarak dişimizi fırçalamamız gerektiğini söyleyen ünlü dermatolog sonrasında yüzümüzü yıkamamız gerektiğini de altını çizdi. Dermatolog o videosunda 'Yüzünüzü yıkadıktan sonra dişlerinizi fırçalıyorsanız, cildinizi mahvediyorsunuz demektir. Diş macunundan ağzınıza akan bakteriler çenenizden akarak sivilceye neden olabilir ve tüm gece deride kalan hidrojen peroksit, alkol, karbonat ve florürlü diş macununu bırakır.' dedi. 

O videoyu gören binlerce kişi buna oldukça şaşırırken dermatolog diş fırçalarken akan bakterilerin çenede sivilce ve ciltte kuruluk yapıyor olabileceğinin de altını çizdi.