Türkiye'nin en büyük kanalı dün duyurdu! Güncellenmezse artık izlenemeyecek işte o kanal

Türkiye'nin en büyük kanalı dün duyurdu! Güncellenmezse artık izlenemeyecek işte o kanal
Türkiye'de hafta sonu kanal tarafından yapılan açıklamaya göre frekanslarda güncellemeye gidildi. Buna göre ise izleyiciler eğer frekans güncelleme işi yapmazsa artık o kanalı izleyemeyecek. Türkiye'nin en büyük kanalı dün duyurdu! Güncellenmezse artık izlenemeyecek işte o kanal

Türkiye'nin en büyük kanalı dün duyurdu! Güncellenmezse artık izlenemeyecek işte o kanal - Türkiye'de hafta sonu kanal tarafından yapılan açıklamaya göre frekanslarda güncellemeye gidildi. Buna göre ise izleyiciler eğer frekans güncelleme işi yapmazsa artık o kanalı izleyemeyecek. Milyonların izlediği ve takip ettiği kanallar arasında yer alan o kanal için sıcak gelişmeler gündeme bir anda düştü. Buna göre ise kanal tarafından yapılan çağrılar sonrasında güncelleme işlemlerinin bir hafta içerisinde yapılması gerektiği ifade edildi.

Türkiye'nin bir numaralı televizyonu olan TRT'den dün yapılan açıklama doğrultusunda daha iyi bir yayın görüntüsü ve ses kalitesi amacıyla güncelleme işlemi yapıldığı bildirildi. İşte detaylar Kamu Gündemi adresinde yer alıyor.

TRT'DEN AÇIKLAMA GELDİ

TRT tarafından gelen açıklamada; yüksek ses ve görüntü kalitesiyle izlenebilmesi için bir süre önce TÜRKSAT 4A uydusunda yeni bir frekanstan yayına başlandı.

Bu doğrultuda ise TRT tarafından gelen açıklamalarda şu ifadelere yer verildi.

"TRT yayınlarını Türkiye’den uydudan takip eden izleyicilerin frekans bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.

Futbolseverlerin Türkiye sınırları içinde milli maç yayınlarını kesintisiz izleyebilmeleri için “Türkiye kapsama alanı güncel frekans bilgileri” TRT’nin ilgili platformlarında duyuruldu. İzleyicilerin yapacağı frekans güncelleme işlemiyle birlikte TRT’nin; TRT 1 HD, TRT SPOR HD, TRT BELGESEL HD, TRT ÇOCUK HD ve TRT MÜZİK HD kanallarının frekansları tek bir seferde güncellenmiş olacak."

 

DÜNYA KUPASI TRT'DE OLACAK 

TRT tarafından gelen açıklamada dünya kupasının da ülkenin bir numaralı televizyonunda yayınlanacağı açıklandı. Buna göre ise vatandaşların karşılaşmaları takip ederken sorun yaşamaması adına güncelleme işlemleri yapmasının önemine dikkat çekti. İşte o açıklama..

"Bu yıl 22.'si düzenlenecek olan FIFA 2022 Dünya Kupası 20 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar'da gerçekleştirilecek. Dünyanın heyecanla beklediği ve Katar-Ekvador maçıyla başlayacak turnuvadaki tüm maçlar her zaman olduğu gibi yine TRT ekranlarında olacak. Uydu üzerinden TRT’deki bu büyük şöleni Türkiye’den takip etmek isteyen futbolseverlerin TRT uydu frekans bilgilerini güncellemesi gerekiyor."

TRT HD YENİ TÜRKSAT FREKANS BİLGİLERİ

  • Uydu:                          TÜRKSAT 4A
  • Frekans:                      11794
  • Polarizasyon:             V (Dikey)
  • Sembol Oranı:            30000
  • FEC:                            3/4     

Güncelleme işlemi yapılmasının ardından TRT ekranlarını izleme keyfini tekrar doya doya yaşayabilirsiniz.