Tüm iş yerlerini ilgilendiren karar! Hala yapmayanlar için son ay Nisan!

Tüm iş yerlerini ilgilendiren karar! Hala yapmayanlar için son ay Nisan!
İş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın dikkatine!!! Bu haber sizleri yakından ilgilendiriyor. Tüm iş yerlerinde bu durum zorunluluk barındırmaktadır. Eğer yapmadıysanız hemen yapın. İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

Hazine be Maliye Bakanı iş yeri sahibi olanları uyardı. Bunları yapmanız için son ay Nisan diye belirtti. Büyük bir para cezası sizleri bekliyor olacak. Peki, ne için iş yerleri zorunlu tutulacak? İşte tüm detaylar 

İş yerlerinin zorunlu olduğu durum ne? 

Hazine ve maliye bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamalara göre mükellef iş yerlerinin finansal hareketlerinin izlenmesi doğrultusunda ve vergiyi doğuran olayların tespit edilmesinde, kayıtdışı olmakla mücadele amaçlarında gerekli önlemlerin alınmasına yönelik yeni düzenlemeler yapılacak. Bu olaylardan bir ise tahsilat ödemelerin bankalar aracılığı ile gerçekleştirilmesi belli şartlar altında zorunluluk taşırken banka ve kredi kartı ile yapılan alışverişlerde hacimler gün geçtikçe artış göstermektedir. İşletmelerin ise büyük bir kısmı tahsilatları önemli bölümünü kartlar aracılığı ile yaparak ödeme almaktadır. Buna karşı da hala sınırlı sayıda işletmelerde müşterilerin kart ile ödeme talebine ret cevabı verdi ve bu durumdan dolayı da mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor. Durumda bu şekilde olunca gelir idaresi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan vergi usul kanunu genel tebliği taslağı geliştirilmesine katkıda bulunabilmeleri adına kamuoyunun görüşüne açıldı. 

Nisan ayında uygulamaya adım atılıyor 

Düzenlemeler kapsamına alınmış olan yeni kararlar göre, mükelleflerin 1 Nisan 2023 tarihine itibaren işyerlerini POS cihazı bulundurmaları gerekmektedir. POS cihazı bulundurma zorunluluğun ardından işe başlamış olanlar” başlangıç tarihinden” bir sonraki dönemde bu kapsam içerisine dahil olan tüccarlar “ bilanço zamanına göre defter tutmaya başladıklarında” bira içinde bu yükümlülüğü yerine getirmek zorunda kalacak. Bu düzenleme olmadığı sürece işyerlerinin para cezası alacağı belirtildi. 

Bu duruma karşılık olarak mevcut düzenlemeler gereğince yeni nesil ödeme kaydı yapan cihazlarda EFT POS özellikleri cihazlarda kullanmak zorunda olanlar ayrı yeten  bir post cihazı almayacak. Bu durumların dikkate alınması ve Nisan ayına kadar yapılması gerektiği belirtildi.