Telefonunuzda bu numaradan çağrı aldıysanız dikkat! O numaralar için artık devlet el atıyor

Telefonunuzda bu numaradan çağrı aldıysanız dikkat! O numaralar için artık devlet el atıyor
Telefon kullanan vatandaşlarımız bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Eğer bu numara tarafından çağrı alıyorsanız sakın açmayın!!! Devlet bu numaralara el atmaya başladı bile. İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

Bu numara tarafından bir kez bile arandıysanız dikkat edin !!! Sistemde artık bu numaraya el atmaya başladı. Telefonunuzun sistemini baştan aşağı değiştiren o numarayı sakın açmayın! İşte tüm detaylar.. 

Hangi numara ararsa dikkat edilmesi gerekir? 

Birçok kişiyi sürekli olarak 0850’li hatlar aramaktadır ve vatandaş bu durumdan artık çok sıkışmaya başladı. Günün en olur olmadık saatlerinde veya fa meşgul zamanlarımızda bu aramalara maruz kalmaktayız. Telefonla bir başkası ile konuşurken bile arka taraftan tekrar tekrar aranmak büyük can sıkıcı olmaktadır. Vatandaşlar bu durumdan son derece rahatsız olurken yeni bir önem alınmaya başlandı. Şikayetlerin ardı arkası kesilme ince devlet tarafından olaya el atıldı. Bilgi teknolojileri kurumunda artmaya başlayan şikayetlere kurum artık kayıtsız kalmadı ve o hatlara inceleme başlattı. İstemediğiniz sürece 0850’li numara tarafından aranıp rahatsız edilmeyeceksiniz. 

Devlet o hatlara ne tepki gösterecek? 

Bir çok insan gün içerisinde 0850 hatlı telefon numarasından sürekli olarak rahatsız edilmeye başlandı. Vatandaş bu duruma sessiz kalmayınca devlet bu olaya el attı. Televizyon internet ve sabit telefon aboneliklerini yeni bir düzenlemeye gidildi. BTK, tüketici hakları dairesinin hazırlamış olduğu Internet TV ve sabit telefon hizmetlerine ilişkin olarak yeni bireysel abonelik kayıtları öncesinde teyit aramasının yapılmasına dair metin halkın bilgisine sunulmaya başlandı. Bu durum için ise işletmenin tüketiciye ulaşabilmeleri adına, ürün tanıtımı yapabilmeleri veya da bir abonelik işleminin başlatılması için müşterinin ticari elektronik ileti yönetim sistemine kayıtlı olması gerekecek. Aksi durumda 0850’li numara tarafından aranıp rahatsız edilmeyecek veya da yukarı da saymış olduğumuz özellikler için bile telefonla rahatsız edilmeyeceksiniz. Bu durumlarda aranabilmek için ticari elektronik ileti yönetim sistemine kayıtlı olmanız gerekecek. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?