Neslican Tay kimdir? neden öldü, kaç yaşında öldü, ailesi...

Neslican Tay kimdir? neden öldü, kaç yaşında öldü, ailesi...
Bugün Twitter gündemine gelen Neslican ölüm yıl dönümünde yeniden anıldı. Vefatıyla milyonlarca kişiyi üüzen Neslican güçlü hikayesiyle yeniden gündem oldu. Peki Neslican Tay kimdir? Twiter Neslican Tay, Neslican Tay instagram, Neslican Tay neden öldü?

Neslican Tay ölüm yıldönümü nedeniyle bugün yeniden anılırken milyonlarca kişi ondan hikayesiyle bahsetti. Güçlü duruşu ve milyonların  kalbinde yer etmesiyle ardında güçlü bir hikaye ve binlerce seven bırakan Neslican Tay Twitter'da gündem oldu. Peki Neslican Tay kimdir? Twiter Neslican Tay, Neslican Tay instagram, Neslican Tay neden öldü?

Mücadelesi, tutkusu, sevgisi ve güç veren hikayesiyle milyonlar tarafından sevilen Neslican Tay bugün yeniden gündem olurken Neslican Tay'ı bilmeyen sosyal medya kullanıcıları arama motorlarında aratmaya, araştırmaya başladı. Neslican Tay'ın kim olduğu ve neden öldüğü merak edilirken milyonlar bugün onu yeniden andı. 

Neslican Tay kimdir?

Annesi Rizeli ve babası Manisalı olan Neslican Tay 1889 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Liseye dek olan eğitimini Rize'de tamamlayan Neslican Tay üniversite sınavından iki hafta önce kanser olduğunu öğrendi. Henüz genç yaşta kansere yakalanan Neslican Tay hikayesiyle herkesi etkiledi. Eğitimine hastalığı nedeniyle ara veren Neslican Tay ardından 2017 yılında hastalığı ve yaşadığı tüm süreci sosyal medyada aktarmaya başladı. 

Bir yıl sonra Bahçeşehir Üniveristesi Psikoloji bölümünü kazanan Neslican Tay'ın 2017 yılında tümör nedeniyle sol bacağı kesildi. TED konuşmasında 'Ben Bir Bacaktan İbaret Değilim.' sloganı ile tanınan Neslican Tay hikayesini çok daha büyük bir kitleye ulaştırdı. sosyal medya platformunda 800.000'den fazla takipçiye ulaşan Neslican Tay bugün yeniden anıldı. 

Neslican Tay Neden Öldü?

Üniversite sınavına iki hafta kalan Neslican Tay kansere yakalandığını öğrendi. Hastalığını öğrenikten sonraki süreçte daima güçlü kalan Neslican Tay hikayesiyle herkesi etkilerken 0 Eylül 2019'da malign mezenşimal tümör sebebiyle hayatını kaybetti. Kanseri üç kere yenmeyi başaran Neslican Tay'ın vefatı ülkede büyük ses getirdi. 

Vefatının ardından Neslican Tay'ın sloganları Çukur gibi pek çok dizide yer alırken parklara, sokaklara ve sosyal alanlara adı verildi. Neslican Tay'ın bir heykeli bile bulunuyor. Neslican Tay'ın hayatını konu alan Demir Kadın Neslican isimli filmin çekimlerine 14 Mart 2021'de başlanırken bugün ölüm yıldönümünde Neslican Tay milyonlarca seveni tarafından yeniden anıldı.