Kabızlık sorunu çekenler dikkat! Bunu yiyenin anında bağırsakları çalışıyor! İşte o besinler

Kabızlık sorunu çekenler dikkat! Bunu yiyenin anında bağırsakları çalışıyor! İşte o besinler
Yoksa sizler de mi kalacaksın çekiyorsunuz ? Artık bu sorununuz kolay bir çözümü var. Bunu yediğiniz an anında bağırsakları çalışmaya başlayacak ve kabızlık sorununuz ortadan kalkacak. Peki o besinler neler? İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

Birçok insan kabızlık sorunu ile başa çıkmaya çalışıyor. Artık bu sorun ortadan kaldırmak çok kolay. Sizlere vereceğimiz besinleri tükettiğiniz an kabızlık sorununuz ortadan kalkacak. İşte tüm detaylar… 

Kabızlık sorunu çekenlere rahatlatıcı besinler 

İnsanlarımızın yaklaşık olarak %14’ü hayatının bir noktasında kabızlık sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır. Haftada üç defadan daha az tuvalete çıkmak, bağırsaklarda tıkanıklık hissi vermekle beraber tuvalete çıkmama da yer alan durumlar arasında olmaktadır. Semptomların türü ise kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bazı insanlar kabızlık sorunu nadiren yaşarken bazıları için bu kronik bir hastalık olmaktadır. Kabızlığın ise çeşitli sebepleri vardır. Dehidrasyon, kötü beslenme, ilaçlar, sinir sistemini etkileyen hastalıklar veya da zihinsel hastalıklar kabızlığa neden olmaktadır. Kabızlığa iyi gelen besinler ise şu şekilde sıralanabilir. 

  • Kuru erik: kuru erik kabızlık için doğal bir çare olarak bilinmektedir ve çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. 100 gr yiyeceğiniz kuru erik sizin kabızlık sorununuzu ortadan kaldırmakta oldukça faydalıdır. 
  • Elma: Elmalar lif  açısından oldukça zengindir.Elmaları kabuklu yerseniz kabızlık sorunu ortadan kaldırmış olursunuz. Eğer isteğiniz varsa elmalara kabuksuz yiyerek bu sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz. 
  • Armut: Armut içerisinde yaklaşık 5.5 gram lif bulunduran ve lif açısından oldukça zengin bir meyvedir. Armut özellikle fruktoz ve sorbital bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden kabızlığı iyi gelmektedir. 
  • Kivi: Bir kivi günlük %9’luk yaklaşık olarak 2.3 oranında lif içermektedir. Günlük olarak kivi  yemek Bağırsaklarımızı çalıştıracağından dolayı kabızlık sorunu ortadan kaldıracak sizlere daha kolay lavaboya çıkaracaktır. Eğer iki hafta boyunca günde iki tane kivi yerseniz daha fazla bağırsak hareketi yaşamış olursunuz. Bu da  sizin kabızlık sorununuz da ortadan kaldırmış olur. 
  • İncir: İncir, bağırsaklarınızı çalıştırma konusunda oldukça etkili bile meyvedir.  Lif alımınızı artıracağından dolayı bağırsaklarınızı çalıştıracak ve rahata kavuşturacaktır.