Eski sürüm Apple kullananlara sevindirici haber! Artık iPhone 5 güncelleme ile kullanılacak!

Eski sürüm Apple kullananlara sevindirici haber! Artık iPhone 5 güncelleme ile kullanılacak!
Eski iPhone kullanıcılarına müjde Apple’dan! Eski modellere yaptığı güncellemeleri kesmesi ile sık sık gündeme gelen Apple markası, iPhone 5’e kadar gelene ski telefonlara güncelleme getireceğini duyurdu. İşte detaylar...

2013 yılında piyasaya çıkan iPhone 5 modellerine yapılan güncellemeler durdurulmuştu. 10 yıl önce piyasaya çıkan iPhone 5 model telefonlara gelecek güncelleme Apple tarafından açıklandı. 

iPhone 5 güncellemesi geliyor 

iPhone 5 cihazlarında geçerli olan güncelleme güvenlik ile alakalı olacak. Eski cihazlarını tekrar kullanmak isteyen Apple kullanıcıları, Apple firması tarafından gerçekleştirilecek bu güvenlik güncellemesi sayesinde cihazlarını tekrar kullanabilecekler. Apple firması eski cihazların tamamına güvenlik güncelleme desteğini kesmesi ile sık sık gündeme geliyor. Ancak yapılan bu açıklama ile iPhone 5 modeline kadar pek çok cihazda güvenlik ile alakalı güncelleme yayınlanacağı duyuruldu. 

Güncelleme sadece iPhone 5lere gelmiyor 

Apple 2023 Ocak ayı itibarıyla 2013 yılında piyasaya çıkan iPhone 5 modeline kadar eski cihazlarda güvenlik güncellemesi yapacağını açıkladı. Bugün güncelleme kapsamında iPhone 5’e kadar gelen birçok Apple cihazına güncelleme gelecek. Bu güncelleme sayesinde pek çok Apple cihazı güvenlik açısından güncellenebilecek ve tekrar kullanılabilecek. 

iPad ve Mac sürümleri de güncellenecek. Apple 2023 yılının ocak ayından itibaren eski Apple cihazları için güvenlik güncellemesi yayınlayacağını duyurmuştu. Güvenlik güncellemesi sadece iPhone 5 ile sınırlı kalmayacak. Eski cihazlar ile iOS, iPadOS ve MacOS sürümleri için geçerli olacak güncelleme yakın zamanda gelecek. 

Güncelleme geniş kapsamlı olacak 

Apple yaptığı açıklama ile birçok kullanıcıyı mutlu etmeyi başardı. 2013 yılına kadar neredeyse tüm cihazlar bu güncellemeden faydalanabilecek. Güncellemeden faydalanabilecek cihazlar listesinde iPhone 5s, iPhone 6s, iPhone 7s, iPhone SE birinci nesil ve çok sayıda eski iPad modeli yer alıyor. Apple Macler için ortalama 7 yıllık MacOS güncellemelerinin yanı sıra fazladan 2 yıl yalnızca güvenlik amaçlı güncelleme de sunacak.