Bu belirtiler varsa dikkat! Sağlıksız ve yetersiz beslenme sağlık sorunlarına neden oluyor

Bu belirtiler varsa dikkat! Sağlıksız ve yetersiz beslenme sağlık sorunlarına neden oluyor
Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız ve yetersiz beslenme, tek tip diyetler pek çok sağlık sorunlarına neden oluyor. Vücutta da vitamin ve mineral eksikliğine sebep olan yetersiz beslenmenin diş eti kanaması, tırnak kırılması ve birçok belirtileri bulunuyor.

İnsan vücudunun vitamin ve minerallere ihtiyaç duyduğunu belirten uzmanlar, vitamin ve mineral eksikliğinin de birçok sağlık sorununa sebebiyet vereceğini de belirtiyor. Özellikle sağlıksız ve tek tip beslenme programları uygulamak vücudumuzda da bazı semptomları ortaya çıkarıyor.

Saç dökülmesi

Yetersiz beslenmek, kur saçlara ve saç dökülmesine sebep olur. B3, B7 vitaminleri saç derisindeki kan dolaşımını artırır ve kolaylaştırır. Bu da sağlık sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar. Fındık, balık ve tohumlar B3 ve B7 vitamini oldukça fazladır.

Yorgunluk

Yetersiz beslenme sonucunda ortaya çıkan yorgunluk genel olarak en yaygın belirtiler arasındadır. Bunun sebebi de demir eksikliğidir. Demir, vücudumuzda kanda oksijen taşıyan bir madde olan hemoglobinin oluşması için oldukça önemli bir mineral olarak karşımıza çıkar. Demir eksikliği bulunan kişiler kendilerini sık sık yorgun hissedebilirler.  Kuzu eti, sığır eti, tavuk, ıspanak, çilek, karpuz, brokoli gibi yiyecekler demir bakımından zengin yiyeceklerdir.

Diş eti kanaması

Diş eti kanaması zayıf beslenme programları sonrası ortaya çıkabilir. Portakal, turunçgil, brokoli, biber, domates gibi besinlerde C vitamini oldukça yüksektir ve vücudun iyileşme hızını, kan damaları, kas ve dokuların büyümesini desteklemektedir. 

Hassas kemikler

Yetersiz beslenme ve güneş alamama gibi durumlarda kemikleriniz de hassaslaşır. Güneşten gelen D  vitamini eksikliği, vücudunuzdaki kemiklerin zayıflamasına ve kemik yumuşamasına yol açabilir. D vitamini vücudun kalsiyumu emme süreci için oldukça önemlidir.

Kırılgan tırnaklar

Kırılgan tırnaklar, vücudumuzun genel sağlığı açısından kötüye işaret edebilir. Bilim insanlarına göre, demir ve biyotin eksikliğinden dolayı tırnakların kırılabileceği söyleniyor. Biyotin, vücuttaki keratin oluşturan aminoasitlerin seviyelerini yükseltir ve bu da tırnakların daha güçlü ve sağlıklı büyümesini destekler.

Mide bulantısı

Sabahları düzenli bir şekilde mide bulantısı yaşıyorsanız, beslenme düzeninize daha fazla yeşillik eklemelisiniz. Magnezyum, vücudun enerji seviyesi, kas, sinir fonksiyonu ile bağlantılı bir mineral ve elektrolitti. Ispanak, brokoli gibi sebzeler tüketerek bu sorunu çözebilirsiniz.