Bağışıklığı zırh gibi güçlendiriyor! Kış aylarında günde 1 defa yerseniz…

Bağışıklığı zırh gibi güçlendiriyor! Kış aylarında günde 1 defa yerseniz…
Kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlenmesi için meyve ve sebze tüketimi büyük bir önem taşıyor. Meyve ve sebze tüketiminin azalmasıyla birlikte hem bağışıklık sistemi düşüyor hem de hastalıklara da açık hale geliniyor.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek meyvelerin başında cennet hurması geliyor. Sonbaharda pazarlarda ve manavlarda yerini alan Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurmasının faydaları saymakla bitmiyor. İşte şifa deposu olan cennet hurmasının faydaları…

Lif kaynağı açısından zengin

Cennet hurması diyet lifi açısından oldukça yüksek olduğu bağırsak problemleri olan kişiler tüketebilir. Bağırsakları sağlıklı bir şekilde çalıştıran cennet hurmasını mevsiminde yaş, mevsim dışında da kuru olarak tüketilebilir. Lifli yapısı sayesinde yemeklerin daha hızlı ve kolay bir şekilde sindirilmesine yardımcı olur ve kabızlık gibi problemleri engeller. Bu konuda İbrahim Saraçoğlu, özellikle bağırsaktaki bakterileri dengelediğini ve kabızlığa iyi geldiğini vurgular. 

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Cennet hurmasının içindeki yüksek c vitamini hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de hastalıklardan koruyor. Çocukların gelişme döneminde daha sağlıklı bir şekilde büyümesi için tavsiye edilen cennet hurması, besin değerinin yüksek olmasından dolayı her yaş için tavsiye edilir. Genel vücut fonksiyonlarını koruyan ve daha sağlıklı bir bedene sahip olmamızı sağlayan cennet hurması hastalıklara karşı da koruyucu ve semptom azaltıcı etkiye sahiptir.

Kansere karşı koruyor

Cennet hurması yüksek antioksidan maddelerine ve kateine sahip olduğu için kanserli hücrelerin vücuda yayılmasını da önler. Vücuda zarar vermeye çalışan hücrelerin temizlenmesini destekler ve düzenli ve ölçülü olarak tüketilen cennet hurması, kanser karşı da koruyucu bir özelliğe sahiptir. Tümörün yayılmasını önlemek için cennet hurması tüketilebilir.

Tansiyonu düzenliyor

Kan basıncının dengelenmesi birçok hastalığı önlerken, bu konuda da cennet hurması büyük bir işleve sahiptir. Tansiyon değerlerinizde sıklıkla değişiklikler meydana geliyorsa, düzenli ve ölçülü şekilde tüketilen cennet hurması kan basıncını dengeler. Ara öğünlerinizde tercih edebileceğini cennet hurmasını ister yaş ister kuru şekilde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz. Cennet hurması kan basıncınızı kontrol altına aldığında tansiyonunuz da düşecektir.