Arsa parasına satılan iPhone 14 Pro'ların kamera dalgalanma sorunu giderildi!

Arsa parasına satılan iPhone 14 Pro'ların kamera dalgalanma sorunu giderildi!
Apple'ın en son çıkan akıllı telefon serisinin gözde modellerinden olan iPhone 14 Pro modelinde bulunan kamera titreme ya da bir diğer ismi ile kamera dalgalanma sorunu çözüldü. Apple tarafından getirilen güncelleme ile yüksek fiyatlı telefonun başka sorunları da giderildi.

Apple tarafından geçtiğimiz haftalarda tanıtılan ve bugün itibarıyla satışa sunulan 14 serisinin gözde cihazlarından olan iPhone 14 Pro modellerindeki sorunlar can sıkmaya devam ediyordu. iPhone 14 Pro modellerinde yaşanan iOS 16 uyumsuzlukları ve kamera dalgalanma sorunları karşısında çaresiz kalan kullanıcılar bu kadar yüksek fiyatlı bir akıllı telefonun bu tür sorunlar ile çıkmasını oldukça ağır bir şekilde eleştirmişti.

Pek çok kişinin çıktığı ilk gün satın aldığı ancak fiyatı ile de ağızları açık bırakan iPhone 14 modellerinden olan iPhone 14 Pro isimli akıllı cihazın çıkışı sonrası telefondaki bazı sorunlar da dikkat çekmişti. Gündeme gelen konular arasında yer alan en büyük sorun ise kamera titreşimi ya da bir diğer ismi ile kamera dalgalanması sorunu olmuştu. 

Oldukça yüksek fiyatlara satılan ve ülkemizde 40 bin TL bareminde bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak olan iPhone 14 Pro modellerinde yaşanan bu sorun ile ilgili pek çok teknoloji yazarı da sert eleştirilerde bulundu. Yapılan eleştiriler arasında yer alan bazı yorumlar ise dikkat çekti. Pek çok kişi iPhone 14 Pro modellerinin en büyük sorunu sonrasında cihazlarını geri iade edeceklerini dile getirdi.

Akıllı telefonun kendi kamera arayüzünde sorun ile karşılaşmayan kullanıcılar iPhone 14 Pro modelinde Instagram ve Snapchat gibi üçüncü parti yazılımlarda kamera kullanırken pek çok sorun ile karşılaştıklarını dile getirdi. Sosyal medya platformlarında gündeme getirilen konu karşısında Apple ise sessiz kalmadı.

Apple'dan Alex Kirschner tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmış olan yazılı açıklamalarda bu soruna ilişkin bir güncelleme geleceği ve sorunun en kısa süre içerisinde çözüleceği aktarılmıştı. Güncellemenin önümüzdeki hafta geleceğini belirten Kirschner'ın bu açıklamasının ardından sorun çok saha hızlı bir şekilde çözüldü. Apple yetkilileri hızlı bir çalışma ile piyasaya yeni sürülen iPhone 14 Pro modeline yeni bir güncelleme geldiğini ve bu güncelleme ile sorunun ortadan kalkacağı belirtildi.

Öte yandan bugün gelen güncelleme ile bu sorun kullanıcılar için bitti. Ayrıca bu sorunun yanı sıra başka sorunlar da gelen güncelleme ile giderildi. Apple tarafından yapılan güncelleme ile giderilen sorunlar şu şekilde;

  • iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde üçüncü taraf yazılımlarda kamera dalgalanması sorunu,
  • Cihaz kurulum esnasında ekranın siyah kalması
  • Farklı uygulamalar arası kopyala yapıştır yaparken izin pop-up'ının uzun süre ekranda kalması ve fazla sayıda gösterilmesi
  • Telefon yeniden başlatıldığında VoiceOver özelliğinin kullanılmaması

Bu sorunların çözülmesinin ardından bazı Türk kullanıcılar ise sosyal medya platformlarında Apple ile ilgili eğlenceli yorumlarda bulundu. Özellikle bir kullanıcının iPhone 14 serisi için "Tarla parası" ifadesi çok sayıda beğeni aldı.