Apple, App Store uygulamalarına zam yaptı! Yüzde 20'ye varan zamlar o tarihte uygulanacak

Apple, App Store uygulamalarına zam yaptı! Yüzde 20'ye varan zamlar o tarihte uygulanacak
Apple Avrupa ve diğer bölgelerde kullanıcılarına kötü haberi duyurdu. App Store uygulamalarına yüzde yirmiye varan zam uygulanacak.

App Store, Apple’ın sahibi olduğu ve yönettiği çevrimiçi uygulama mağazasıdır. iPhone, iPod Touch ve iPad kullanıcıları için geliştirilen App Store,  geliştiricilerin meydana getirmiş olduğu ücretli veya ücretsiz uygulamaları içerisinde barındırır. Bu sayede tüm uygulamalar kullanıcılar için tek ve erişilebilir bir mağaza üzerinden ulaştırılır.

Apple'ın mağazası olan App Store sunduğu oyun ve uygulamalarla önümüze çıkıyor. Uygulamanın kolay ödeme ve kaliteli içerik sunmasıyla birlikte Apple kullanıcıları sistemden gayet memnun durumda. Ülkemizde Apple uygulamalarının genel anlamda pahalı olması bazı kişiler tarafından eleştirilirken yeni bir duyuru daha firma yetkililerinden geldi. Son zamanda Euro ve dolar arasında yaşanan mücadelenin bu sisteme de yansıtılması kullanıcıları üzmüş durumda.

Avrupa Bölgelerinde Zamlandı

Apple tarafından yapılan duyuruya göre iOS cihazlarda uygulama indirmek için kullanılan App Store sisteminin fiyatlandırmasında değişiklik yapılacağı belirtildi. Günümüze kadar App Store fiyatlarında büyük bir oynama yapılmamıştı. Fakat dünyadaki gelişmeler nedeniyle bu uygulamanın ücretlerinde de değişikliğe gidileceği ve yüzde 20'ye varan oranda zamların yapılacağı haber kaynaklarında yer alıyor.

Amerika merkezli teknoloji firması Euro kullanan tüm ülkelerde uygulama fiyatlarının belirlenmiş oranda artış göstereceğini kullanıcılarına bildirdi. Bu ülkelerin dışında Mısır, Japonya, Şili, Polonya, Vietnam, İsveç, Güney Kore, Malezya ülkelerinde de zamların uygulanacağı Apple tarafından bildirildi. 

Uygulamalar Ne Zaman Zamlanacak?

Apple tarafından alınan kararın diğer ülkelere de yansıtılıp yansıtılmayacağı merak ediliyor. Apple App Store uygulamalarının geliştiricileri için önceden fiyatları ayarlanmış katmanlar sunuyor. Uygulama geliştiricileri firma tarafından verilen bu katmanlardan birini seçerek uygulamasını kullanıcılara sunabiliyor. 

Firma tarafından yapılan zamların önümüzdeki ay gerçekleştirileceği duyuruldu. Uygulamalar şimdiki fiyatlandırmaya göre yüzde 20 zamlı şekilde kullanıcılara sunulacak. Örnek olarak 0.99 Euro‘luk fiyat bu kararın alınmasıyla birlikte Avrupalı müşteriler için 1.19 Euro olacak. Firma tarafından belirlenen en yüksek fiyat katmanında ise fiyatlar 999 Euro'dan 1.199 Euro‘ya çıkmış durumda. 

Türkiye'de Uygulanacak mı? 

Yapılan geliştirmeyle birlikte ülkemizde zam yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Firmanın fiyat politikasını yavaş yavaş değiştireceği düşünülmekte. Yani önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye'deki fiyatların da artış gösterebileceği belirtiliyor.