Alzheimer hastalığı tarih mi oluyor? ABD'de piyasaya sürülecek ilaç semptomları sıfırlayacak!

Alzheimer hastalığı tarih mi oluyor? ABD'de piyasaya sürülecek ilaç semptomları sıfırlayacak!
Alzheimer hastalığı genellikle orta yaş ve yaşlılarda görülse de gençlerde de görülme riski gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de de Alzheimer hastalığından hayatını kaybeden insanlar artık çok fazla. Alzheimer hastalığı tarih mi olacak? ABD'li bir firma yeni ilacının etkisinin sonuçlarını açıkladı.

Bilim İnsanlarının bir süredir yürüttüğü araştırma sonuç buldu. Birçok hastalık için özellikle ölümcül ve uzun vadede ölümcül hastalıklar için yoğun bir araştırma söz konusu. İşte bu araştırmalar ve çalışmalardan biri de Alzheimer hastalığına çözüm arayışıydı. ABD'li bir firma Alzheimer hastalığının ilerleyişini yavaşlatırken semptomları ise sıfırlayacak.

Dünyanın her yerinde en korkulan hastalıklar arasında yer alan Alzheimer hastalığı için yapılan çalışmalar sonuç verdi. Her yaştan insanın yakalanması ve hastalığın getirdiği kötü semptomlar milyonlarca insanı korkutuyordu. İşte ABD'li Bilim İnsanlarından müjdeli haber geldi. 

Alzheimer hastalığı bir beyin hastalığı olup ilerledikçe unutkanlık, beyin küçülmesi, hareketlerde sınırlama gibi bir çok semptomu bulunan bir ölümcül hastalık. Tüm insanlar tarafından bu hastalığın tamamen iyileşmemekle birlikte hastalığı yavaşlatmak adına bazı ilaçların kullanıldığı bilinmekte. Fakat ABD'de de yürütülen yeni araştırmalar ve çalışmalar sonucunda bu hastalığı da yenmek mümkün hale geldi. 

ALZHEİMER HASTALARINI SEVİNDİREN HABER GELDİ

Bilim İnsanları tarafından bir süredir yapılan çalışmalar sonucunda olumlu sonuçlar paylaşıldı. ABD'li Bilim İnsanlarının yapmış olduğu çalışma sonucunda söz konusu ilacın faz 3 aşamasında olduğu öğrenildi. Araştırmayı yapan firma San Francisco'da düzenlenen bir toplantıya katılarak yapılan araştırmalarda elde edilen sonuçlar açıklandı. Açıklanan sonuçlar kapsamında söz konusu ilancın hastalığı yavaşlattığı ileri sürüldü.

ABD'li ilaç firmasının katılmış olduğu konferansta açıkladığı bilgilere üretilen ilacın bir tür antikor ürettiği ve bu şekilde hastalıkla savaştığı açıklandı.

Alzheimer'a sebep olan amlyoid proteinin beyinde yoğunlaşmasını engelleyen bu ilaç için şu anda faz 3 aşamasında olunduğu da açıklamalarda yer aldı. ABD’li firma yaptığı çalışmalara katılan kişi sayısının 795 olduğu açıklandı. Bu insanların ise 50- 90 yaş arasında olduğu duyuruldu.   

İngiltere Alzheimer Araştırmaları Kurumu Direktörü Susan Kohlhaas söz konusu ilaç ile ilgili ve ilacı üreten firma ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Bu heyecan verici sonuçlar, demans araştırmaları için ileriye dönük atılmış büyük bir adımı temsil ediyor. Bu ilaç Alzheimer hastalığı olan vatandaşlar için yeni bir çağın habercisi olabilir.” diyerek bu hastalık ile savaşan insanlara ve bu hastalığı yakalanma riski olan insanlara umut ışığı oldu.