4. Klarnet Festivali'nde Kültürler Müzikle Buluştu
“İstanbul Nefes Alıyor” sloganıyla gerçekleştirilen 4.Uluslararası Klarnet Festivali son akşamında İstanbullu müzikseverlere unutulmayacak bir gece yaşattı.

İVO PAPAZOV’DAN ‘UZUN İNCE BİR YOLDAYIM’
Sahneye ilk sırada çıkan İvo Papazov ve Trakia Band, duygusal şarkılarıyla izleyiciyi Balkan topraklarında bir seyahate çıkarırken, Papazov, ‘Biraz Bulgaristan’a geçeceğim şimdi. Bu şarkı Bulgaristan göçmenleri için. En çok da Gaziali ve Silistre’ sözleriyle hemşehrilerine selam gönderdi. Sanatçının klarnetiyle çaldığı ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ şarkısı, dakikalarca alkışlandı.
İvo Papazov, sonrasında sahneye çıkan Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra’nın klarnetçisi Robindro Nikolić seyirciyi Türkçe ‘İyi akşamlar’ dileyerek sonrasında ‘ Bu benim Türkçe’min %50’sini oluşturuyor. Biz bu şehre aşığız’ açıklamasında bulundu. Vokal Sandra Sangiao, ise ‘Bu sihirli dakikalarda Suriyeli mültecileri de hatırlamak isteriz. Başka da bir şey yok’ dedi.
‘SERKAN ÇAĞRI BİZE ŞARKI ÖĞRETTİ’
Nikolic, ayrıca festivalin sanat direktörü Serkan Çağrı’ya daveti için teşekkür ederek ‘Bizi İstanbul’a çağırdıkları için Serkan Çağrı’ya teşekkür ediyorum. Barcelona’da Türkçe şarkıyı çaldığımızda insanlar şaşırıyor. Ama burada keyifle seslendireceğiz. Bize Serkan Çağrı öğretti ’ diyerek Kürdili Hicazkar Longa’yı çaldı. Parçanın ritmine kapılan seyirciler, vokal Sangio ve klarnetçi Nikolic de seyircinin arasına girince, ayağa kalkıp alışılagelmedik bir şekilde dansetti. Konser salonu renkli görüntülere sahne oldu. Grup, yoğun istek üzerine bis yaptı ve ‘Türkiye aşığıyız’ diyerek tüm salonu arkalarına alarak fotoğraf çektirdi.
