Yavru Vatan'ın uluslararası tanıma diplomasisi meyvelerini vermeye başladı

Yavru Vatan'ın uluslararası tanıma diplomasisi meyvelerini vermeye başladı
Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye'nin 'tanıma' diplomasisi günden güne daha etkili olmaya başladı. Uluslararası alanda tanınırlık artmaya devam ediyor.

Yavru Vatan'ın uluslararası tanıma diplomasisi meyvelerini vermeye başladı - Ankara ziyareti sonrası KKTC'ye geçen Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Badara Joof, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşme gerçekleştirdi. Joof, temasta bulunmak için Ercan Havalimanı'nı kullanmayı tercih ederek bir jest yapmış oldu.

Türkiye ve KKTC'nin 'tanıma' diplomasisi gün geçtikçe hızlanmaya, sonuç vermeye ve istenilen noktaya gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan hareket Dışişleri Bakanı Mevlüt Çauşoğlu ile sürdürülüyor. Uluslararası alanda KKTC'nin tanınırlığı ne yönlü derecede artış gösterirse Rum kesimi ve Yunanistan'a karşı elimiz Avrupa nezdinde güçlenecek.

Avrupa Birliği ülkeleri KKTC'yi tanımamak adına elinden geleni ardına koymuyor. Tanımada resmi işlemleri devreye sokan ülkelere destek vererek işlemlerini etkisizleştirmeye çalıştırmakta. Avrupa'nın çocuğu Yunanistan, engellemelere devam ederken, lehimize yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor ve edecektir.

RESMİ TÖREN

Gambiya Devlet Başkan Yardımcısı Badara Joof, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la ikili görüşme gerçekleitrmesi, iki ülke bayrakları önünde verilen poz tanınma yolunda önemli bir adım olarak nitelendirildi. Tatar, 'Bu bizim için çok sevindirici bir gelişme. Görüşme sırasında bayrağımızı da astık. Görüşmeye katkı sunan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere yetkili mercilerde görev alan önemli isimlerle görüşme gerçekleştiren Joof, dün akşam üzeri resmi ziyaret için istikametini KKTC'ye çevirdi. Ercan Havalimanı'nda karşılanan Joof, Cumhurbaşkanlığı makamına geçti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edilerek, resmi tören düzenlendi. İki ülke bayrakları önünde poz verildi.

PROTOKOL ANLAŞMASI

Tatar'ın kendisini kabul ettiği için teşekkür eden Joof, ülkesinde eğitime verilen katkılarından dolayı teşekkür dileklerini iletti. Resmi makamına geri döndükten sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a minnettarlık mektubu yazarak göndereceğini belirtti. Protokolle karşılamak üzere Tatar'ı Gambiya'ya davet eden Joof, sadece eğitim değil birçok alanda KKTC ile işbirliği geliştirme teklifini sundu. Karşılıklı anlaşma imzalayarak mutabakat belgesi hazırlayacaklarını KKTC'li yetkililere en kısa zamanda göndereceklerini bu yönde de geri bir karşılık istenildiği öğrenildi.