Unuttuğunuz binlerce liranız olabilir e-devletten kontrol edin! PTT'den giderek hemen alabilirsiniz!

Unuttuğunuz binlerce liranız olabilir e-devletten kontrol edin! PTT'den giderek hemen alabilirsiniz!
Türkiye'de milyonlarca vatandaş adına yatmış olduğu ödemelerden haberdar değil. SGK tarafından ya da devlet tarafından size ödenen binlerce TL unutmuş olabilirsiniz. Unuttuğunuz binlerce liranız olabilir e-devletten kontrol edin! PTT'den giderek hemen alabilirsiniz!

Unuttuğunuz binlerce liranız olabilir e-devletten kontrol edin! PTT'den giderek hemen alabilirsiniz! Türkiye'de milyonlarca vatandaş adına yatmış olduğu ödemelerden haberdar değil. SGK tarafından ya da devlet tarafından size ödenen binlerce TL unutmuş olabilirsiniz. Yıllar sonra öğrenilen bu gelişmeler doğrultusunda vatandaşlar adına yatmış para sorgulama işlemleri yapmaktadır. E-devlet üzerinden kontrol edilen bu ödemeler sonrasında vatandaşlar haber detaylarını inceleyerek ücretlerini alabiliyor. İşte detaylar ve daha fazlası kamugundemi.com adresinde yer alıyor.

E-DEVLETTE PARANIZ BİRİKMİŞ OLABİLİR

Türkiye'de milyonlarca vatandaşa çeşitli sebepler nedeniyle ödenekler yatırılmaktadır. Bunlar genel olarak iki farklı seçenekte biliniyor. Sigortalı çalışan vatandaşlar da BES ödemeleri ve diğer bir ödenek ise şahıs ödemeleri. Burada devlet size farklı sebepler nedeniyle ödemeler yatırabiliyor. Haberdar olmayan vatandaşlar ise aşağıdaki adımları takip ederek biriken paralarını PTT şubeleri aracılığıyla çekebiliyor.

E-Devlet’te iki şekilde birikmiş paranız olabilir. Bunlardan ilki eğer sigortalı şekilde bir işte çalışıyorsanız Bireysel Emeklilik Sistemi yani BES parasıdır. Birçok kişi işe girdiğinde kendisine BES hesabı açıldığını ve maaşından otomatik kesinti yapıldığını bilmiyor.

E-Devlet’e girip Takasbank yazarsanız karşınıza çıkan ekrandan birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz. Eğer BES bakiyeniz varsa ilgili sigorta şirketine ulaşarak biriken parayı çekmek için talep oluşturabilirsiniz. Bir diğer biriken para öğrenme ekranı ise şahıs ödemeleridir. Çeşitli sebeplerden dolayı devletin size yaptığı ödemeler oluyor. İlaç ödemesi, yol parası ödemesi gibi bir sürü sıralanabilmektedir. Örneğin askere gideceklere devlet yol parası yatırır. Bu şahıs ödemesine bir örnektir.

E-Devlet’e girip “şahıs ödemeleri sorgulama” yazarsanız karşınıza çıkan uygulamadan adınıza yatan para var mı yok mu görebilirsiniz. Eğer size yapılacak bir ödeme görünüyorsa en yakın PTT şubesine giderek temin edebilirsiniz. Her yıl milyonlarca TL bu şekilde unutuluyor.

E-DEVLET ADIMA PARA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-devlet üzerinden kişilerin adlarına para sorgulama işlemleri yapabilmesi için aşağıdaki adımları takip etmesi gerekiyor.

  • E-devlet'e giriş yapın. Arama kısmına "Takasbank" yazarak adınıza yatan bir Bireysel emeklilik sistemi (BES) ödemesi olup olmadığını sorgulayın.
  • E-devlet'e giriş yapın. Arama kısmına "şahıs ödemeleri sorgulama" yazarak adınıza devlet tarafından yatırılmış bir ödeme olup olmadığını inceleyin.

Türkiye'de en güncel gelişmelerden, bilgilerden, haberlerden anında bilgi sahibi olmak için Kamu Gündemi mobil uygulamasını ücretsiz olarak telefonunuza kurabilirsiniz.

ANDROİD İÇİN TIKLAYIN

APPLE İÇİN TIKLAYIN

TWİTTER TIKLA TAKİP ET