Tüm taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin teklif bugün meclise sunuldu

Tüm taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin teklif bugün meclise sunuldu
AK Parti’nin geçmiş dönem vaatleri arasında olan, tüm işçilere kadro verilmesi konusu bugün teklif olarak TBMM’ne sunuldu.

AK Parti iktidarı geçtiğimiz genel seçimler öncesinde tüm taşeron işlerin kadroya alınması için birtakım vaatlerde bulunmuştu. Lakin geçen süre içerisinde, 500 binden fazla taşeron işçilerin yaklaşık yüzde 5-10’u arasında kadroya geçti.

Bugün TBMM’nin gündemi arasında, 2023 seçim öncesinde tüm taşeron işçilerin kadroya geçilmesi konusu da vardı. Buna ilişkin meclise teklif verildi. Verilen teklif ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Hatay Milletvekili Serkan Topal söz aldığı kürsüde şu ifadeleri kullandı;

''Şimdi, Türkiye'nin ekonomik koşulları malum. Bir Bakan var, Hazine ve Maliye Bakanı; her cümlesi evlere şenlik, hatırlarsanız, çıktı, dedi ki: “Benim gözlerime bakın.” sonra dedi ki: “Gözlerinizi kapatın, uyuyun, altı ay sonra tekrar uyanın.” Ya, vatandaş bir uyandı, cebinde metelik yok -işsizlik ordusu- esnaf kredisini ödeyemiyor, polis intihar ediyor, atanamayan, atanmayan öğretmen arkadaşlarımız intiharın eşiğinde; yani diyoruz ya “Yaparsa AK PARTİ yapar.”

Şimdi, biz şunu söylüyoruz arkadaşlar: Evet, sözleşmelilerle ilgili bir kanun teklifi getiriyorsunuz ama belediyelerde ve KİT’lerde binlerce, yüz binlerce taşeron var. Bu yüzden, “ayrım”sız, “fakat”sız taşerona kadro verilmelidir arkadaşlar. Bir kez daha dillendiriyoruz: Ya, buradaki taşeron emekçileri ne yapsın? İki dudak arasında mı kalsın onların işsizliği? Yapmayın arkadaşlar, lütfen, bir an önce taşerona kadro verelim.'' dedi. 

Verilen bu teklif TBMM'nde gün içerisinde oylamaya sunulacak. Çıkan sonu yine bu kamugundem.com sayfasında sizler için paylaşacağız...