Stajyer dönemi EYT kapsamına alınmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Stajyer dönemi EYT kapsamına alınmasına ilişkin kanun teklifi verildi!
Meclis EYT ile ilgili hazırlıklarına devam ederken bugün (25 Ocak 2023) stajyerlik döneminde EYT kapsamına alınması için kanun teklifi verildi.

AK Parti iktidarı tarafından TBMM’ne sunulan Erken Yaşta Emeklilik (EYT) ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmeler devam ederken bugün (25 Ocak 2023), stajyerlik döneminde geçen çalışma süresinin EYT kapsamına alınmasına ilişkin TBMM’nde kanun teklifi verildi. Verilen teklif hakkında söz alan Hayat Milletvekili Serkan Topal şu açıklamalarda bulundu;

''Genç yaşta çocuklar çalışıyor, staj yapıyor; kimileri parmağını kaybetti, kimileri gözünü kaybetti ama stajyerliği neden SGK başlangıcı olarak görmüyorsunuz, getirmiyorsunuz arkadaşlar? Lütfen, EYT kanun teklifinde bunların da, bu staj mağdurlarının mağduriyetini de giderelim. Bir kez daha söylüyoruz: Kimileri parmağını kaybetti, kimileri gözünü kaybetti; zaten MHP’nin bu konuda da sözü var, destek verecekler.

Şimdi EYT’liler sürekli bizi arıyor, artık oyalamayın ya. Kimileri kredi aldı, kimileri ödedi, yeter artık! Lütfen, bu konuda bir an önce girişim yapın, getirin, Sayın Veli Ağbaba’nın dediği gibi, biz bir saat içerisinde destek vereceğiz.

45 yaşında zorunlu olarak emekliye ayrılan ve 3600 ek göstergeden yararlanamayan uzman çavuş arkadaşlarımız var; gerçekten bugün benim telefonum kitlendi. Lütfen, EYT’yi getirdiğiniz zaman da zorunlu olarak emekliye ayırdığınız bu uzman çavuşları da EYT kanununa bir madde olarak ekleyelim ve bunların bu mağduriyetini giderelim.

Son olarak, buradan yüce milletimize şunu söylüyoruz: Bizler sizin sesiniz olmaya çalışıyoruz, bizler sizin sesinizi burada dillendiriyoruz ancak kimileri kulaklarını tıkıyor. Buna emin olunuz ki yürekten de inanınız ki eğer onlar çözmezse Millet İttifakı iktidarında Allah’ın izniyle biz çözeceğiz, biz çözeceğiz.'' dedi.