Son dakika! Yunanistan'da isyan! Hayat pahalılığı nedeniyle işçiler greve gitti!

Son dakika! Yunanistan'da isyan! Hayat pahalılığı nedeniyle işçiler greve gitti!
Dünyada son zamanlarda yaşanan olaylardan dolayı enflasyon tüm Avrupa'da yükselmeye devam ediyor. Rusya ile Ukrayna savaşı tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Yaşanan enerji krizi enflasyonun artmasına neden oluyor. Yunanistan'ın başkenti Atina'da işçiler isyan başlattı. İşte detaylar.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da işçiler artan enflasyon nedeniyle yaşanan fiyat artışlarına karşı grev başlattı. Atina'da gerçekleştirilen Pan-Helenik İşçi Grevi'ne birçok kişi katılım gösterdi. Katılanlar arasında işçiler başta olmak üzere taksiciler, kadın dernekleri, eğitim kurumunda çalışanlar, öğrenciler ve öğretmenler denizcilik çalışanları, medya çalışanları ve bankacılar olmak üzere birçok vatandaş yer aldı.

Artan fiyatlardan şikayetçi olan yunan vatandaşlar molotofkokteyli ve sopalarla ilerleyince polis müdahale etti. Yaşanan arbedede polis göz yaşartıcı sprey kullandı.  

ATİNA'DA HAYAT PAHALILIĞI İSYANI

Yunanistan'ın başkenti Atina'da sabah saatlerinde toplanan isyancı vatandaşları Omonia Meydanı'ndan ilerleyerek Yunan Parlamento Binası'nın bulunduğu bölgeye girmek istedi. Bunun üzerine polis buna izin vermeyerek gruba müdahale etti. İsyanı haber alan esnaf ise dükkanlarının ve kendilerinin zarar görmesini istemedikleri için bugün iş yerlerini açmadılar. Birçok iş yeri isyandan dolayı kepenk kapattı.

Atina'da gerçekleştirilen grevde göstericiler Yunan Parlamentosu'na gitmeye çalışınca polis müdahale ederek göz yaşartıcı sprey kullandı. Gösteri sırasında bazı mağazalara ve devletin malına zarar veren vatandaşlar Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. Bu arbedede isyana katılmayan 3 turistin ise gazdan etkilendiği anlaşılarak hemen hastaneye kaldırıldığını gelen haberler arasında yer aldı. 

Eyleme bazı sol partililerin de destek verdiği öğrenildi. Öyle ki Radikal Sol Koalisyon Partisi SYRİZA'nın eski başkanı olan  Aleksis Çipras'ında göstericiler arasında yer aldığı görüldü.