Son Dakika: TOKİ sosyal konut projesinde temelin atılacağı tarih açıklandı!

Son Dakika: TOKİ sosyal konut projesinde temelin atılacağı tarih açıklandı!
Türkiye'de merakla beklenen 81 il 250 bin sosyal konut projesinde temelin atılacağı tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrasında açıklandı. Son Dakika: TOKİ sosyal konut projesinde temelin atılacağı tarih açıklandı!

Son Dakika: TOKİ sosyal konut projesinde temelin atılacağı tarih açıklandı! Türkiye'de merakla beklenen 81 il 250 bin sosyal konut projesinde temelin atılacağı tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrasında açıklandı. 

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde toplanan Kabine Toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulunan sayın Cumhurbaşkanı TOKİ konutlarında temellerin atılacağı tarihi açıkladı.

"(İlk Evim İlk İşyerim) Projenin 5 bin konutluk ilk diliminin temelini 25 Ekim'de atıyoruz."

BAŞVURULAR 5 MİLYONA ULAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan öte yandan TOKİ sosyal konut projelerine olan resmi başvuru sayısını da kamuoyuna açıkladı.

"Ülkemizin 81 vilayetinde ve ilçelerinde insanlarımızı ev sahibi yapmak için yürüttüğümüz konut projelerini yeni bir kampanya ile başlattık. Toplamda 500 bin sosyal konut, 250 bin konut arsası ve 50 bin işyerini kapsıyor. İlk etapta 250 bin konut, 100 bin konut arsası, 10 bin iş yerini iki yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz.

Talep toplama süreci önümüzdeki ay sonuna kadar devam edecek. Projenin 5 bin konutluk ilk diliminin temelini 25 Ekim'de atıyoruz. Başvuru sayısı şimdiden 5 milyona dayanan bu kampanya, Türkiye’nin bu zamana kadar yapılmış en büyük konut projesi olacaktır. Milletimiz sosyal konut projemize çok büyük bir teveccüh göstermiştir.

1 milyon 100 bin konutu inşa etmiş hükümet olarak süratle 500 bine çıkaracak projeyi söz verdiğimiz şekilde hayata geçirmekle kararlıyız. Gençlerimize, emeklilerimize, engellilerimize, şehit yakını ve gazilerimize özel kontenjanlar ayırdığımız İlk Evim, İlk İşyerim kampanyasının hayırlı olmasını diliyorum."