Semih Durmuş yurt dışına giden hekimleri göreve çağırdı

Semih Durmuş yurt dışına giden hekimleri göreve çağırdı
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Beyaz Reform sayesinde iyileştirmeler yapıldığı yurtdışına giden hekimlerin görevinin başına geçmesi yönünde açıklama geldi.

Semih Durmuş yurt dışına giden hekimleri göreve çağırdı - Kamu hastanelerinde çalışan doktorların özlük hakları ve maaşlarının iyileştirildiğini, 'Beyaz Reform' çatısı altında düzenlemeler devreye girdi. Yurt dışına giden hekim arkadaşların Türkiye'ye gelerek görevlerinin başına geçmesi yönünde çağrı geldi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yurt dışı imkanlarının Türkiye'den daha iyi olmadığı geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren reform çalışmaları sayesinde doktor arkadaşlara üst düzeyde iyileştirme sağlandığını aktardı. Durmuş, 'Yurt dışına giden hekim arkadaşlarımız var. Bu hekim arkadaşlarımızın da tekrardan Türkiye'ye dönmesi ve kamu sağlık hizmetine dahil olmaları gerekiyor.' dedi.

Sağlık Sendikasının, Genişletilmiş Teşkilat Eğitim Toplantısı Antalya'da bir otelde düzenlendi. Toplantıya katılan Durmuş, 'Beyaz Reform' sayesinde kamu hastanelerine geri dönüşlerin başladığını, yurt dışına giden diğer hekimlerinde görevlerinin başına geçmesi yönünde açıklamada bulundu.

YURT DIŞI TÜRK HEKİMLERİNE GÖZ DİKMİŞ

Nitelikli hekimlerin Türkiye'de yetiştiğini dile getiren Durmuş, 'Türkiye'nin kaliteli insan kaynağı yurt dışında talep görüyor. Tüm dünyada hekim ihtiyacı var, sağlık çalışanı ihtiyacı var. Ülkeler, bu ihtiyaçlarını bir taraftan kendileri yetiştirirken bir taraftan da dışarıdan alıyor. Türkiye'nin hekimleri çok nitelikli olduğu için yurt dışındaki sağlık sistemleri Türkiye'deki hekimlere göz dikmiş durumda.' şeklinde konuştu.

Yurt dışına giden hekim arkadaşların tekrardan Türkiye'ye dönmesi ve kamu hizmetine dahil olmaları gerekliliğini, gittikleri ülkelerde çok memnun olmadıkları, yapılan görüşmeler neticesinde yurt dışı şartlarının Türkiye'den çok daha iyi olmadığını bildiğini söyleyen Durmuş, teşkilat toplantısında çağrısın yeniledi.

GERİ DÖNMEK İSTEYEN 7 BİN KİŞİ VAR

Kamudan istifa edip dönüş başvurusu yapan 7 bin hekim olduğuna vurgu yapan Durmuş, 'İstifa edip özel sektöre geçmiş, istifa edip özel muayenehane açan ve istifa edip yurt dışına giden hekim gruplarımız vardı. Şimdi istifa sonrası dönüş için bakanlık ilana çıktı ve 7 bin hekim arkadaşımız kamuya dönmekle alakalı başvuru yaptı. Sağlık Bakanımız geçen günlerde bunun 6 bininin kamuya döndüğünü açıklamıştı. Yani bu çok önemli bir rakam. Türkiye'nin tarihinde bu derece bir rakam gerçekleşmiş değildi.' açıklamalarında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beyaz Reform çalışmalarını yürürlüğe konulmasında vesile olmasının ardından çalışma koşulları, özlük haklar ve maaşlarda iyileştirme yapıldı. Kamu sektörünün ihtiyacı karşılanması için yurt dışına giden hekimlerin geri dönmesi gerekliliği vurgulandı.