Sağlık Bakanlığı İŞKUR 11 bin 300 işçi başvuruları sona erdi! Kura çekimleri ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı İŞKUR 11 bin 300 işçi başvuruları sona erdi! Kura çekimleri ne zaman yapılacak?
Sağlık Bakanlığı tarafından bundan kısa bir süre önce İŞKUR ve ÖSYM üzerinden personel alımı yapılacağı duyuruldu. İŞKUR üzerinden yapılacak olan 11 bin 300 personel alımı için başvurular tamamlandı. İŞKUR kurasının ne zaman yapılacağı ise merak konusu oldu.

Bakanlık tarafından yayınlanan ilanlara göre hem İŞKUR hem de ÖSYM üzerinden personel alımlarının yapılacağı öğrenildi. Bu açıklamanın ardından başvuruların tamamlanması ve de kura çekimlerine çok az bir zaman kalmasının ardından bu kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı oldukça merak edildi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞKUR ÜZERİNDEN 11 BİN 317 SÜREKLİ İŞÇİ ALACAK! 

İŞKUR üzerinden Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile birlikte toplamda 11 bin 317 personel alımının gerçekleştirileceği öğrenildi. Başvuruların tamamlanması ile birlikte kura yöntemi ile yapılacak olan alımlar için kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı ve işe alımlar için son tarihin ne olduğu son derece merak edildi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ilk etapta yapılan "İlk 16 bini de gelecek hafta kılavuz yayınlanınca görmüş olacaksınız. Sözleşmeli hekim kadrolarını da yaygınlaştırıyoruz. Böylece sıkıntı çektiğimiz yerlerde hekim istihdamına teşvik ediyoruz. Yani en geç Ocak 15'e kadar da bu 27 bin sözleşmeli hekimin açıktan atamalarını yapıyor olacağız" açıklamasının ardından kılavuz yayınlanarak başvurular başlamıştı. 

28 Kasım 2022 tarihinde başlayan başvurular için son başvuru tarihi ise 2 Aralık 2022 olarak verildi. Bakanlık tarafından; "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından büyük olmamak." şartlarını sağlayan kişilerin alındığı işçiler için kadrolar ise belirlendi. 

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK? 

İŞKUR tarafından yapılacak olan bu alımlar için başvuru tarihlerinin yanı sıra kadrolar şu şekilde verildi; 

  • Sağlık Cihazları Bakım Personeli,
  • Temizlik Görevlisi,
  • Güvenlik Görevlisi (Silahsız),
  • Klinik Destek Elemanı (Hastane),
  • Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı,
  • Şoför,
  • Elektrikçi (Genel),
  • İnşaat Boyacısı/Boyacı,
  • Marangoz,
  • Bakım Onarım Personeli.

Bu kadrolar için başvuruların tamamlanmasının ardından kuraların ise nasıl ve zaman çekileceği oldukça merak edildi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞKUR İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

Merakla beklenen personel alımları için İŞKUR üzerinden kura çekim tarihlerinin 28 Aralık 2022 olarak belirlendiği öğrenildi. Sonuçlar ise Sağlık Bakanlığı'nın resmi sitesinde yayınlanacak.