Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de düzenlediği basın toplantısı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı!

Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de düzenlediği basın toplantısı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı!
Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İngiltere'yi ziyaret etmişti. Ziyareti sırasında A Haber Muhabirinin kendisine yöneltmiş olduğu soru karşısında çok konuşulan ' Bilmiyorum' ifadesini kullanmıştı. Bu konu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı! Detaylar..

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun İngiltere'de düzenlediği basın toplantısında A Haber Muhabiri Alpaslan Düven Kılıçdaroğlu'na bir soru yöneltti. Soru "İngiltere kara para aklama merkezi konumunda, bunu The Times da söylüyor, neler söylersiniz?" şeklindeydi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu muhabirin sorduğu soruya karşılık "Bilmiyorum" ifadesini kullanmıştı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak'a bir konuşması sırasında Kılıçdaroğlu'na sorulan soru aynen sorulunca Öztrak "Bu soruyu soran basın mensubu değil olsa olsa trol olur” şeklinde bir tepki verdi. Bu cevap sonrasında ise Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından Öztrak'a yönelik kınama mesajı yayınlandı.

İngiltere'de gerçekleştirilen basın toplantısı sırasında Kılıçdaroğlu'na yöneltilen bu soru karşısında cevabı  "Ben olumsuz bir görüşme yapmadım. Bunları size kim söyledi bilmiyorum. Ben ayrıca İngiltere'nin gri listede olduğunu da bilmiyorum. Eğer Türkiye gibi gri listedeyse o zaman fonlar gelmez. Bizim amacımız Türkiye'yi bu listeden çıkarmak. Alnı ak ve geleceğe güvenle bakan bir Türkiye istiyoruz" şeklinde olmuştu.

ÖZTRAK'IN CEVABINA KINAMA 

Yaşanan bu olaylardan sonra CHP'nin MYK toplantısında Partinin sözcüsü Faik Öztrak'a da aynı soru yöneltilince Öztrak "Bu soruyu soran basın mensubu değil olsa olsa trol olur" ifadelerini kullandı. Küresel Gazeteciler Konseyi Öztrak'ın bu cevabına yönelik sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunarak Öztrak'a kınama mesajı yayınladı. Kınama mesajı şu şekilde paylaşıldı;  "CHP'li bir yetkilinin konseyimizin İngiltere temsilcisi Alpaslan Düven'i Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sorduğu soru nedeniyle trol ilan etmesini talihsiz bir açıklama olarak niteliyor ve kınıyoruz. @DuvenAlpaslan

Bu soruyu yönelten A Haber muhabiri ise bu olaya sosyal medya hesabı üzerinden "Sayın Faik Öztrak, sadece soru soran bir gazeteciye "troll", "tetikçi" dediniz, istifa ediniz" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.