Kabine'de ana konu: Terörle mücadele

Kabine'de ana konu: Terörle mücadele
Bugün Beştepe'de Kabine Toplantısı düzenlenecek. Pençe-Kılıç Hava harekatının yanı sıra kara harekatı gündemde olduğu söyleniyor. EYT ve sözleşmeliye kadro çalışmaları da ele alınacak.

Kabine'de ana konu: Terörle mücadele Terörle mücadelede düzenlenen operasyonlarda olası kara harekatı gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıklamalarında Pençe Kılıç Hava Harekatında kara operasyonu sinyalini verdi. Kabine toplantısında da öncelikli gündem konusu olan terörle mücadelede değerlendirmeler olacak.

Kabine Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak. Gündemde terörle mücadele var.  Pençe Kılıç hava harekatı Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütleri PKK, KCK, PYD ve YPG karşı amansız operasyon sürdürülüyor. Kara harekatını işarete eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda son durum ve yol haritası ele alınarak yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.

ŞEHİTLERİMİZİN HER DAMLA KANININ HESABINI SORDUK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye kendi güvenliği için sınırları içinde ve dışında her türlü hakka sahiptir. Kimse bunun önüne geçemez' dedi.

Yılbaşından itibaren hayata geçirilen uygulamalar sonuç vermeye başladı. 480 terörist etkisiz hale getiridli. Terör örgütleri için 2023 harekete geçildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Şehitlerimiz, büyük bir kahramanlık göstererek canlarını verdiler. Kahraman silah arkadaşlarımız şehit oldu ancak teröristlerin hain saldırısını önledi, teröristlerin planlarını bozdu. Saldırının ardından bölgeden kaçmaya çalışan teröristlere karşı komandolarımız tarafından başlatılan operasyon sonucu 3’ü bugün olmak üzere toplam 13 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında saldırıyı gerçekleştiren hainler de yer alıyor. Arkadaşlarımızın kanını yerde bırakmadık, bırakmıyoruz. Pençe Kilit Harekatı’nın başından itibaren 480 terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin her damla kanının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Terörle mücadelede en son teröristin etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceği belirtildi. Bakan Akar, 'Teröristler için hesap zamanı. Yapılanların hepsinin hesabını soracak ve asil milletimizi terör belasından kurtaracağız. Bunlara kim destek verirse versin, kim arka çıkarsa çıksın bu mücadele durmayacak, sonuna kadar götüreceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısında son durum değerlendirmesi yapılacak. 2023 yılına girmeden belki de toplantı sonrası kara harekatını müjdeleyebilir.