İki bakanlık arasında eğitim protokolü imzalandı!

İki bakanlık arasında eğitim protokolü imzalandı!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Gençlik ve Spor Bakanlıkları arasında İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü imzalandı. Bakanlar gündeme dair açıklamalarda bulundu. İki bakanlık arasında eğitim protokolü imzalandı!

İki bakanlık arasında eğitim protokolü imzalandı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Gençlik ve Spor Bakanlıkları arasında İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü imzalandı. Bakanlar gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu'nda bugün düzenlenen protokol imza töreninde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gençlerin sadece akademik becerileri için değil aynı zamanda tam insan olma yolunda da bedensel, fizyolojik, psikolojik, sosyal, duygusal gelişimlerini de desteklemek için çok sayıda projeyi birlikte yürüttüklerini söyledi. İşte Bakan Özer'in açıklamalarına ilişkin satır başları haberde yer alıyor.

 

BAKAN ÖZER'DEN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamaları.

"Gerçekten Sayın Bakan'ımızın destekleriyle hem spor liselerinde hem öğretmenlerimizin yüzme performanslarının artmasında, öğrencilerimizin spor yeteneklerinin belirlenmesiyle ilgili çok kapsamlı iş birliklerini hayata geçirdik. Önümüzdeki günlerde çok daha farklı projelere, çocuklarımızın sağlıklı okul iklimlerinde gelişmelerini tamamlamasıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan çok önemli destekler alacağız. Sayın Bakan'ımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten en hızlı adım attığımız bakanlıklarımızın başında geliyor. Yani hiçbir şey sözde kalmıyor. Sadece protokolde kalmıyor. Hızlı bir şekilde sahada fiziksel yatırımların, yeni açılımların tüm öğrencilerimizle öğretmenlerimizle buluştuğunu görüyoruz."

"Bugünkü atacağımız iş birliği imzasıyla birlikte ilkokul dördüncü sınıflarda çocuklarımızın sportif becerilerinin geliştirilmesi bağlamında uzman antrenörlerle tüm Türkiye'de desteklenmesi hedeflenmekte. Yani aslında tüm bu çabaların nihai noktası bir ülkenin en kalıcı sermayesi olan insan sermayesinin tam olarak yetişmesiyle ilgili bir iş birliğidir.

"İnanıyorum ki bu projeden en fazla İstanbul yararlanacak. Çünkü biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak son yıllarda en fazla ağırlık verdiğimiz yer İstanbul. Hem eğitim yatırımları bağlamında hem öğretmen desteği bağlamında hem okul öncesi eğitim öğretim bağlamında inşallah o bizim yapmış olduğumuz projelerle birlikte ana ağırlığı İstanbul'a vererek, tüm ilkokullarımızda dördüncü sınıftaki çocuklarımızın daha sağlıklı bir şekilde beden eğitimi alabilmeleriyle ilgili önemli bir katkı olacak."

Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'da "Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı bizim en önemli projelerimizdeki çalışma yoldaşımız, paydaşımız ve hakikaten gençliğimizi, bugünlerimizi, yarınlarımızı daha güçlü kılma adına hamdolsun pek çok mutluluğu paylaştığımız bir bakanlığımız." dedi.

SPOR BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti.

"Bugün ilkokullarda bir branş eğitimi ve bu anlamda antrenörlerin tüm Türkiye genelinde 81 ilde öğrenci mezun olana kadar ilkokuldan, bu branşı öğrenciye tanıtma, öğretme noktasındaki adımlarını, çalışmalarını biraz sonra atacağımız imzalarla bir protokole dökeceğiz. Tamamıyla Türkiye genelinde ve özellikle tüm ilkokullarda uygulama noktasında da inşallah çok önemli bir adım atacağız. Zira bizler için fırsat eşitliği ve bu anlamda halkımızın, gençlerimizin her konuda olduğu gibi sporda da hizmetlere erişilebilirliği çok ama çok önemli bir konu. İşte bu adımla her bir gencimizin ilkokulda okuyan, mezun olana kadar bir spor branşını tanıması öğrenmesi ve sonrasında da ortaokulda, lisede yeni çalışmalarda bu anlamdaki başarısını, yeteneklerini geliştirmesi, en büyük hedefimiz. Türkiye'nin spor ülkesi olma yolundaki başarılarına yeni başarılar katma ve bu anlamda da tabii ki yıldızlarımızı yeni yıldızlarla daha yukarılara taşıma en büyük hedefimiz."

Bugün düzenlenen tören sonrasında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü"nü imzaladı. Törene bakanların yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğretmen ve öğrenciler de katıldı.

kamugundemi.com - ANKARA