Fahrettin Koca: Asistanlar ayda en fazla 8 nöbet tutacak

Fahrettin Koca: Asistanlar ayda en fazla 8 nöbet tutacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Asistan doktorların ayda en fazla 8 nöbet tutacağı ile ilgili yeni söylemlerde bulundu. Yapılacak değişiklik ile beraber sağlık alanındaki bazı değişimler çalışanları rahatlatacağı düşünülüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Asistan doktorların ayda en fazla 8 nöbet tutacağı ile ilgili yeni söylemlerde bulundu. Yapılacak değişiklik ile beraber sağlık alanındaki bazı değişimler çalışanları rahatlatacağı düşünülüyor. Yeni düzenlemelerin en kısa sürede faaliyete geçeceği tahmin ediliyor. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1 Ekim tarihine kadar olan tatil dönemi vesilesiyle bazı alanlarda yapılacak değişikliklerin şu an içerisinde faaliyete geçemediği ama Meclis açıldıktan sonra en kısa süre içerisinde bütün teklif ve yönergelerin kabulünden sonra Sağlık alanında kısmi ve köklü değişikliklerin olacağı belirtildi. Sağlık çalışanlarının son zamanlarda uğradıkları sözlü ve fiziksel saldırı sonrasında korunmaları adına Sağlık kurumlarındaki güvenlik ağının güçlendirilmesi suçluların bir daha başkalarına karşı örnek teşkil etmemesi adına ciddi cezalara maruz kalacağı da tahmin edilmektedir. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, asistan doktorlar hakkında yeni değişikliklere göz kırptı. Ay içerisinde nöbet saat ve günleri hakkında yeni düzenlemeler getirilecek. Aynı zamanda intörn doktorların alacağı ücret ile ilgili yeni arttırımların gerçekleşeceği, Meclis faaliyete geçtikten sonra bu alandaki düzenlemelerin yürürlüğe gireceği de aktarıldı.

Meclis'in faaliyete girmesi halinde Bakan Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlardaki yeni düzenlemeler yürürlüğe gireceği kesinleşti. 

Bakan Koca'nın şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu açıklamalar yapıldı;

''İntörn doktorlara yapılan ödemenin asgari ücret düzeyine çıkarılması kararı 18 Temmuz'da açıklandı. TBMM, 1 Temmuz'da tatile girmişti. Yeni yasama döneminde, gerekli irade tecelli edecektir. Asgari ücret düzeyinde ödeme, Meclis’ten çıkacak yasayla uygulamaya konacak.

Doktorlar, 2008 sonrası göreve başlayanları da kapsayacak şekilde, imtiyazlı bir emeklilik maaşına kavuştu. Emeklilik ek ödemesi, beklenen pirim etkisinden daha yüksek. Kazanım, tamamı emekliliğe sayılacak “tek kalem maaş” talebinin üzerindedir.

Ek Ödeme Yönetmeliği, reform değerinde yenilikler getirmekle kalmıyor, geri bildirimlere göre düzenlenebilen esnek kurgusu sayesinde mevcut veya doğabilecek pek çok sorunu çözme iradesi veriyor. BEYAZ REFORM YENİ BİR STATÜKO DEĞİLDİR, SÜREKLİ REFORMDUR. Makul olan gerçek olacak.''