Doğalgaz faturası yüksek gelenler dikkat! Kimsenin bilmediği ipuçları ile yüzde 32 tasarruf yapın

Doğalgaz faturası yüksek gelenler dikkat! Kimsenin bilmediği ipuçları ile yüzde 32 tasarruf yapın
Kasım ayının sona ermesi ve aralık ayının başlaması ile birlikte artık havalar iyiden iyiye soğudu. Doğalgaz kullanan vatandaşlar tasarrufla kullanmalarına rağmen yüksek faturalar ile karşı karşıya kalıyorlar.

Doğalgaz faturası yüksek gelenler dikkat! Kimsenin bilmediği ipuçları ile yüzde 32 tasarruf yapın: Doğalgaz faturaları yüksek gelen vatandaşlar faturalarını düşürmek ve daha çok tasarruf sağlamak için ne yapabileceklerini araştırıyorlar. Kimsenin bilmediği ipuçları ile doğalgaz faturasında yüzde 32'ye varan tasarruf sağlayabilirsiniz. Peki söz konusu tasarruf yolları ne? Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Teknik Hizmetler Direktörü Murat Özberk doğalgaz faturalarından nasıl tasarruf edileceği ile ilgili ipuçlarını açıkladı.

TASARRUF YOLLARI AÇIKLANDI 

Murat Özberk doğalgazı verimli kullanarak tasarruf sağlanabileceğini vurgulayarak yapılacak önlemleri açıkladı. Özberk faturanın olduğundan daha düşük gelmesi için uygulanacak olan tasarruf yolları ile kısa vadede yüzde 20 tasarruf sağlanabilecekken uzun vadede ise yüzde 32'ye varan tasarruf sağlanabileceğini ifade etti. Buna göre doğalgaz faturalarında tasarruf sağlamanın 6 yolunu açıkladı. 

1.KOMBİ GİDİŞ SUYU SICAKLIĞINI AZALTIN

Kombi gidiş suyu sıcaklığının azaltılması oda sıcaklığını düşürmemekle birlikte daha az enerji harcanmasına sebep olur. Bu yöntem az bilinen bir yöntem olmakla birlikte oldukça etkili bir yöntemdir. Gidiş suyunun azaltılması ile evlerde her yıl harcanan enerjiden yüzde 8'lik bir tasarruf sağlamaktadır. 

2. ECO MODU AÇIK TUTUN

Sıcak suyun daima hazır olması için kazan sürekli enerji harcar. Eco mod kapalı kullanıldığında kombi sürekli sıcak su tutmak için enerji harcamaya devam edecektir. Fakat eco mod kapalı olduğunda kombi sürekli sıcak su hazır tutmak için çalışmayacak yalnızca lazım olduğunda sıcak su hazırlayacaktır. Bu yöntemde enerji tasarrufunda oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi kullanarak ise yüzde 5 tasarruf sağlamanız mümkün olacaktır. 

3.ISI YALITIMI YAPTIRIN

Evin içerisine kapı ve pencerelerden giren soğuk hava ve rüzgarlara karşı kapı ve pencerelere ısı yalıtımı yaptırın. Bu yöntemde doğalgaz enerji tüketiminizi oldukça azaltacaktır. 

4. DOĞALGAZ TESİSATINIZDA HİDROLİK DENGELEME YAPIN

Evin içerisini dengeli ısıtmak amacıyla doğalgaz tesisatında hidrolik dengeleme yapılabilir. Bu işlem için kombiye en yakın radyatörden en uzak radyatöre doğru bulunan vanaları kısarak gerçekleştirilmektedir. Bu işlemi kendiniz kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

5. KALIN PERDE VEYA PANJUR KULLANIN
Doğalgaz peteklerinin önünü kapatmayacak şekilde pencerelerin önünü kapatacak kalın perde veya panjur kullanımı da soğuk havanın içeriye girmemesinde oldukça etkili bir yöntemdir. 

6. YALITIM LEVHALARI KULLANIN 

Radyatörler genellikle arka yüzlerini ısıtır. Bunun için bu bölgelere parlak yüzeyli yalıtım levhaları koymak enerji kaybını azaltacaktır. Levhaların parlak olması ısının artışına sağlayarak tasarruf sağlamanıza sebep olacaktır.