Devlet tarafından o şartı sağlayan kişilere 5 bin 137 TL aylık bağlanıyor! Ödemeler her ay PTT'den

Devlet tarafından o şartı sağlayan kişilere 5 bin 137 TL aylık bağlanıyor! Ödemeler her ay PTT'den
Türkiye'de gerekli şartı sağlayan tüm kişilere süre sınırlı olarak işsizlik ödeneği veriliyor.

Devlet tarafından o şartı sağlayan kişilere 5 bin 137 TL aylık bağlanıyor! Ödemeler her ay PTT'den - Türkiye'de gerekli şartı sağlayan tüm kişilere süre sınırlı olarak işsizlik ödeneği veriliyor. 30 gün içerisinde başvuru yapması gereken kişilerin bu süreçte başvurularını en yakın İŞKUR'a giderek form doldurarak vermeleri gerekmektedir.

Ülke genelinde ihtiyaç sahibi ailelere 5 bin 137 TL'lik ödemeler yapılacağı duyuruldu. Bu ödemeleri kişilerin alabilmek için başvurularını İŞKUR merkezleri ya da e-devlet üzerinden yapması gerekmektedir. Başvuruların değerlendirilip sonrasında onaylanmasının hemen ardından ödemeler de her ay düzenli olarak hesaplara aktarılmaktadır.

5 BİN 137 TL ÖDEME YAPILACAK!

Türkiye'de çalışmayan kişilere en düşük 2 bin 568 TL ve en fazla 5 bin 137 TL destek ödemeleri yatırılıyor. Vatandaşların bu ödemelerden işsiz kalmaları durumunda faydalanabiliyor. Ödemelerin amacı işsizin, işsiz kalmış olduğu dönemde yaşamını idame ettirebilmesidir. İşsizlik ödeneği ile ilgili yer alan koşul ve hükümlerde 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ve bu kanuna dair de çıkarılan yönetmelikler üzere ifade edilmiştir. 

Türkiye'de bu yıl itibariyle en düşük işsizlik maaşları 2 bin 568 TL olarak belirlenirken en yüksek maaş rakamı ise 5 bin 137 TL oldu. Bu dönemde maaşı alabilmek adına kişilerin; kendi istek ve kusurları dışında işsiz kalması gerekmektedir.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

Vatandaşlar işsizlik maaşını nasıl alabileceğini araştırmaya başladı. Bu doğrultuda işsizlik ödenekleri hizmet akdinin sona ermesi ile birlikte son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,

Hizmet akdinin feshinden önce ki son üç yıl içerisinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamlarda başvurmak,

İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Ülke genelinde vatandaşlar işsizlik maaşlarını alabilmek adına; işçinin iş sözleşmesinin sona ermiş olduğu an itibariyle geriye dönük 120 günlük süre içerisinde prim ödemiş olması gerekmektedir. 

İşçilerin bu süreçte iş sözleşmelerinin sona ermesinden sonra geriye yönelik de son üç sene içerisinde en 600 prim günü çalışmış olması gerekmekte. İşte detaylı şartname:

Hizmet akdinin feshinden evvel son üç sene içerisinde; 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği sağlanır.

Devlet tarafından sağlanan işsizlik ödenekleri altı ay boyunca kişilere ödenmektedir. Bu ödemeler genel olarak PTT üzerinden yapılmaktadır.