Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'la yürütülen Kardeş Yumruğu tatbikatına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'la yürütülen Kardeş Yumruğu tatbikatına katıldı
Kardeş Yumruğu tatbikatı, Azerbaycan-Türkiye Müşterek Tatbikatı tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev iki orduyu tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'la yürütülen Kardeş Yumruğu tatbikatına katıldı - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyetle beraber Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi, 'Kardeş Yumruğu' tatbikatı 'Seçin Gözlemci Günü' faaliyetlerini takip etti.

Kardeş Yumruğu Azerbaycan-Türkiye Birleşik Müşterek Tatbikatı sonunda, Bakan Akar ve Hasanov katılım gösteren askeri personellerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Tebrik mesajlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakan Akar'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'de Hasanov'un telefonu aracılığıyla personele  konuşma gerçekleştirdi.

TEK DEVLET İKİ MİLLET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tek millet iki devlet anlayışı ile bu tatbikatı başarılı şekilde gerçekleştirdiniz. Sizler dostlarınıza güç, düşmanlarınıza korku verdiniz. undan sonraki harekatlarda da bu güç sizin en önemli dinamizminiz olacaktır. Türkiye ve Azerbaycan bu tatbikatlarla dayanışmasını, birlikteliğini geleceğe yönelik çok daha güçlenerek devam ettirecektir. Türkiye olarak biz tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi candan seviyoruz. Candan sizi bağrımıza basıyoruz. Bu tatbikat da göstermiştir ki biz birbirimizle et ve kemik gibiyiz. Kimse bizi birbirimizden ayıramaz, Allah'ın izniyle de ayıramayacaktır. İlham Aliyev kardeşimi gösterdiği kardeşlik, sevgi dolayısıyla gönülden tebrik ediyor, sizleri gözlerinizden öpüyorum. Sağ olun, var olun.' ifadelerini kullandı.

YAŞASIN TÜRKİYE-AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, personele hitabında, 'Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ortak tatbikatının başarıyla sona ermesi dolayısıyla kutluyorum. Bu tatbikatın ismi 'Kardeş Yumruğu'dur. Bu, Türkiye-Azerbaycan birliğinin tezahürüdür. Birliğimiz sarsılmazdır, ebedidir. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği.' açıklamalarında bulundu.

Türkiye ve Azerbaycan, son yıllarda kurulan ilişkiler üzerine değil temeli 1991 Sovyet bağımsızlığı öncesine dayanmaktadır. Ebulfez Elçibey ile Süleyman Demirel arasında kurulan ortaklık üzerine karşılıklı bağımsızlık iradesi güçlendirilerek, ilişkilerin bu noktaya ulaşmasına vesile oldular. İki ülke 2020 Dağlık Karabaş Savaşı'nda birlik anlayışı sahada zaferi getirdi.