Bakan Nebati, Tarım Kredi marketlerinde yarından sonra başlayacak indirimler hakkında konuştu

Bakan Nebati, Tarım Kredi marketlerinde yarından sonra başlayacak indirimler hakkında konuştu
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yarından itibaren Tarım Kredi Kooperatif market zincirlerinden yarından sonra başlayacak olan 30'dan fazla temel gıda ürünlerinde uygulanılacak indirimler hakkında bilgi verdi. Vatandaşların mağdur olmaması için ciddi boyutlara ulaşacak indirimler yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yarından itibaren Tarım Kredi Kooperatif market zincirlerinden yarından sonra başlayacak olan 30'dan fazla temel gıda ürünlerinde uygulanılacak indirimler hakkında bilgi verdi.

Vatandaşların mağdur olmaması devletimizin ciddi boyutlara ulaşacak temel gıda ürünlerindeki indirim fiyatları ve oranları hakkında bilgiler vererek vatandaşları sevindirdi. Türkiye'nin dört bir tarafından 81 ilde bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerinde yarından itibaren 30'dan fazla üründe gerçekleşecek indirimler hakkında konuştu. Bakan Nebati, ''Bizler, vatandaşımızın maruz kaldığı gıda enflasyonuyla etkin şekilde mücadele etme konusunda kesin kararlıyız.'' diyerek market zincirlerine göre daha uygun fiyattan temel gıda ürünlerinde indirimlerin olacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından paylaştığı gönderi ile birlikte vatandaşlara umut ışığı oldu. Temel gıda ürünlerinde artan fiyatların artık düşürülmesi gerektiği ve yarından itibaren bazı ürünlerde ciddi boyutlara ulaşan indirimlerin gerçekleşeceğini bildirdi. Dünya'da ve özellikle ülkemizde etkisini hissettiren ''gıda krizi'' belirli bir dönemlerde vatandaşların bir hayli cebini yakan hatta ihtiyaç duyulan ürünlerin satın alınamayacak vaziyete geldiği vakitlerde olmuştu. Maaşlara uygulanılan zam oranları ve ürünlerdeki indirimler ile birlikte artık ay sonları rahatlıkla aşılıyor. Vatandaşlar evlerine istedikleri ürünleri alabilir hale geldi. 

Bakan Nebati paylaşımında, ''Bizler, vatandaşımızın maruz kaldığı gıda enflasyonuyla etkin şekilde mücadele etme konusunda kesin kararlıyız. Yakın dönemde, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın girişimiyle imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması küresel hububat fiyatlarında düşüşe sebep olmuş, petrol fiyatlarında son haftalarda bazı gevşemeler yaşanmıştır. Ayrıca ülkemizde bu yıl tarımsal üretimde önemli artışlar da söz konusudur.'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarında, 

''Vatandaşımızdan yana attığımız bu önemli adımın, ülkemizde faaliyet gösteren diğer zincir marketler tarafından da takip edilerek fiyat etiketlerine olumlu yansımasını bekliyor, fiyat takip sistemimizle gelişmeleri izlemeyi sürdürüyoruz. Küresel gıda fiyatlarının geçtiğimiz şubatta kırdığı rekorun ardından, düşüş trendine girerek nisanda yüzde 0,8, mayısta 0,6, haziranda 2,3 ve temmuzda ise yüzde 8,6 düşüş göstermesi söz konusu olmuştur. Gıda sektörümüzün tüm aktörlerinin, son dönemde kaydedilen bu olumlu gelişmeleri de dikkate alarak 'Birlikten Berekete' anlayışımızla hareket edeceklerine inanıyoruz. Vatandaşlarımızı gıda enflasyonuna karşı korumakta kararlıyız.'' ifadelerini kullandı.