AK Parti'de 50 İl başkanı milletvekili olmak istiyor

AK Parti'de 50 İl başkanı milletvekili olmak istiyor
2023 seçimlerinde saha ve masada görevli olacak kişiler hakkında çalışmalar sürdürülüyor. AK Parti yönetimi milletvekili adayı olacak kişilerde hazırlıklarına devam ediyor. İl başkanlarına aday olacak mısınız? niyeti sorulduğu açıklandı.

AK Parti'de 50 İl başkanı milletvekili olmak istiyor - Parti yönetimi, milletvekilliği seçimlerinde Meclis'te çoğunluğu elde etmek için yöresinde sevilen, sayılan ve ilgi duyulan yönetimde etkili İl başkanlarına aday olup olmak istemediklerini sorduğu belirtildi.

2023 seçimlerinde sandık görevlileri, mahalle sorumluları olmak üzere sahada titizlikle yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Hazırlıklarına hız veren AK Parti yönetimi, seçime az bir süre kalması nedeniyle yaş haddi ve seçim süresine takılan 90'dan fazla vekilin görevinden ayrılıp partide farklı noktaya konumlandırılması ihtimalleri doğrultusunda yerlerine geçecek yeni kişiler aramaya başladı.

AK Parti, milletvekili kadrosunda ciddi yenilenme olması an meselesi. Bu kapsamda, parti yönetimi revize edeceği seçim listesinde gelecek ve gideceklerin belirlenmesinin ardından 2023'ün ilk aylarında yeni listesini yayımlayacağı bekleniyor.

Türkiye Yüzyılı vizyonuyla 2023'e giriş yapacak AK Parti, bir seçim daha kazanmak için öncelikle vatandaşın sorunlarına yönelik çözüm odaklı projelerini devreye koydu. 2022 yılı Cumhuriyet tarihinde enlerin ve ilklerin yılı olarak tarihe geçti. Hayallerin gerçeğe dönüştüğü projeler 85 milyon dahil 200'den fazla ülkeye tanıtıldı. Alanında dünyada en büyük 5. baraj, yerli ve milli imkanlarla üretilen Togg, sosyal konut projesi, destek ödemeleri, af çalışmaları, öğrencilere müjdeler ve dahası vatandaşın hizmetine sunuldu.

Türkiye genelinde milletvekili adaylığında öncelikle kamuoyu yoklaması yapan AK Parti yönetimi, İl başkanı olduğu bölgede halk nezdinden hem mevcut vekillerin durumunu hem de tercih edilme potansiyeli yüksek kişiler hakkında fikir birliğine gidiyor. Çok sayıda isim vekil adayı olmak için ısrarcı olduğu belirtildi. Öncelikle yönetimde yer lana İl başkanlarına aday olup olmayacakları yönünde niyetleri soruldu.

RAPOR İLETİLDİ

Aktarılan bilgilere göre, 81 İl başkanı arasında 50 civarı milletvekili olmak istediği belirtildi. Aday olmak isteyen kişilere, 'Genel Merkez'in bilgisi olmadan görevlerinde istifa etmemeleri' istendi. Yıl sonuna kadar aday olmak isteyen İl başkanlarında istifa etmeleri yönünde çağrı yapıldığı söyleniyor.