Adalet Bakanlığı alıyor! Psikolog nedir, ne iş yapar, maaşı ne kadar?

Adalet Bakanlığı alıyor! Psikolog nedir, ne iş yapar, maaşı ne kadar?
Son dönemde en çok aranan ve alımların yapıldığı mesleklerden biri olan psikologların ne iş yaptığı ve ne kadar maaş aldığı en çok arananlar arasında yer aldı. Psikolokog olmak için gerekli olan şartlar ve detaylar da paylaşıldı.

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre farklı illerde psikolog alımlarının gerçekleştirileceği öğrenildi. Edinilen bu bilgi ile birlikte başvuru yapacak olan kişiler tarafından psikolog olmak için gerekli olan şartların neler olduğu ve psikolgların hangi alanda çalıştıkları da oldukça merak edildi. Başvuruların merak uyandırdığı bu alımlarda gerekli olan şartlar ve ilan detayları da yayınlandı. Bununla birlikte de psikologların ne kadar maaş aldığı gibi detaylar da yapılan aramalara en çok merak edilenler arasında yer aldı.  

PSİKOLOG NEDİR? 

Psikolog olmak isteyen kişiler için tanım anlamında bakıldığı zaman kelime anlamından yola çıkmak gerekirse ruh bilimci olarak bilinmektedir. Daha çok bireyler üzerine odaklanan psikologlar kişilerin davranış ya da hareetlerinin analizini yaparak nedenler üzerine durmaktadır. Bu nedenlere bağlı olarak da çözüm üretme aşamasında bireylere ya da gruplara destek olmaktadır. 

PSİKOLOG NE İŞ YAPAR? 

Bu anlamda bu alana ilgi duyan kişilerin aldığı eğitimler sonucunda dikkat etmesi gereken belli başlı konular bulunmaktadır. Bu konular eğitim ve sertifikalardaki testleri danışanlarına uygulamaktadır. Bununla birlikte test ve takipler sonucunda değerlendirmeler yapacaktır. Değerlendirmelerin sonucuna uygun olacak şekilde de danışanlarına destek olmak amacı ile neden ve sonuç ilişkisi kurmak durumundadır. Psikolog olmak için kişilerde bulunması gereken özellikler şu şekilde verildi;

  • Yüksek gözlem kabiliyetine sahip olmak ve olayların farklı yönlerini görmek,
  • Bireyleri yargılamamak ya da küçük düşürmemek,
  • Bireyler ile iş ilişkisi dışına çıkmamak,
  • Sürekli kendini geliştirme ve psikoloji ile ilgili yayınları takip etmek,
  • Bireylerin diline uyum sağlayabilmek ve anlattıklarını anlayabilmek,
  • Yüksek konsantrasyon sahibi olmak,
  • Psikoloji dışında felsefe, antropoloji ve sosyoloji gibi alanlara da ilgi duymak,
  • Yeni geliştirilen test ve teknikleri takip etmek

PSİKOLOG OLMAK İÇİN HANGİ EĞİTİMLERİ ALMAK GEREKMEKTEDİR? 

Bu anlamda psikolog olmak için kişilerin alması gereken bazı eğitimler bulunmaktadır. Bu anlamda üniversitelerde bulunan psikoloji bölümünden mezun olmak ve anabilim dalında yüksek lisans eğitimi almak da uzman psikolog olma yolunda son derece önemlidir. 

PSİKOLOG MAAŞLARI NE KADAR? 

Psikolog olan kişiler çalışmak is