• Haberler
  • Gündem
  • İzmir depreminin ardından o uyarı korkuttu! Haritada her yer kırmızı

İzmir depreminin ardından o uyarı korkuttu! Haritada her yer kırmızı

İzmir'de meydana gelen depremin ardından vatandaşlar büyük bir panik ve endişeye kapılırken depremin görüntüleri ve çıkan sesler izleyenlerin yüreğine indirmişti.

İzmir'de meydana gelen depremin ardından vatandaşlar büyük bir panik ve endişeye kapılırken depremin görüntüleri ve çıkan sesler izleyenlerin yüreğine indirmişti. Geçtiğimiz gece İzmir'i vuran 4,9 derinliğindeki deprem binaların sallanmasına neden olmuştu. İzmirli vatandaşları panikleten depremin ardından bir acı haber geldi. Depremden etkilenen bir vatandaşın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı. 

İzmir'de gece saatlerinde yaşanan 4,9 derinliğindeki depremin büyüklüğü ve etkileri İzmirli vatandaşları korkuturken vatandaşlar sokağa dökülmüştü. Panikleten deprem görüntülerinin ardından depremle ilgili açıklamalar gelmeye devam etti. Prof. Dr. Naci Görür sosyal medyada dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

PROFESÖR UYARISIYLA KORKUTTU!

İzmir'de yaşanan deprem birçok kişinin paniklemesine, yaralanmasına neden olurken deprem anında kalp krizi geçiren vatandaşın hayatını kaybettiği öğrenildi. Pof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Hazır mıyız? Haritadan görüyorsunuz her taraf kırmızı, yarın daha büyüğü gelebilir. Merkezi ve yerel yönetimler bir araya gelmeli ve ülkemizi depreme hazırlamalı" ifadesini kullandı.

Depremde yaralanan 7 kişinin tedavisi devam ederken korkutan anlar sosyal medyada gündem oldu. Binaların, sokak lambalarının ve evdeki eşyaların sallandığı görüntüler ve korkutucu ses vatandaşların depremle ilgili araştırmalarının artmasına neden oldu. Bilim Akademisi üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür İzmir depremiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

''AYMAZLIKTIR''

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Görür "Arkadaşlar, Bugün İzmir/Buca'da 5,1 deprem oldu. MTA canlı fay haritasında deprem Dağkızılca Fay Zonu ile ilgili gözüküyor. Bu fay Gediz Grabeninin güney sınır fayından ayrılıyor ve Buca yakınından geçiyor. Şimdi depremin nerede olduğuna yoğunlaştık ama asıl önemli olan depreme…

"MERKEZİ VE YEREL YÖNETİMLER BİR ARAYA GELİP ÜLKEYİ DEPREME HAZIRLAMALI"
Hazır mıyız? Haritadan görüyorsunuz her taraf kırmızı, yarın daha büyüğü gelebilir. Merkezi ve yerel yönetimler bir araya gelmeli ve ülkemizi depreme hazırlamalıdır. Artık günümüzde depremi minimum zararla atlatmak mümkündür. Depremde toplu kayıp kader değil, aymazlıktır" ifadelerini kullandı.

İzmir depremiyle ilgili güncel haberler için kamugundemi.com haber sitesini takip etmeyi unutmayınız.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!