• Haberler
  • Gündem
  • İstanbul'da Deprem: 151 Kişi Panik Nedeniyle Yüksekten Atlayarak Yaralandı

İstanbul'da Deprem: 151 Kişi Panik Nedeniyle Yüksekten Atlayarak Yaralandı

İstanbul Valiliği, Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı. Valilik, kent genelinde can kaybı olmadığını belirtirken, panik nedeniyle yüksekten atlayan 151 kişinin yaralandığını duyurdu.

6,2 büyüklüğündeki deprem, bugün öğle saatlerinde İstanbul’da hissedildi. AFAD verilerine göre, depremin merkezi Silivri açıkları olarak açıklanırken, İstanbul’un birçok ilçesinde vatandaşlar sokaklara döküldü.

Valilikten Açıklama: “Can Kaybı Yok, Yaralanmalar Panik Kaynaklı”

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Silivri’de meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremde saat 15.30 itibariyle, enerji arzında ve altyapısında, doğalgaz ve içme suyu sistemlerinde genel hayatı etkileyecek bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Depremde herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.”

151 Kişi Yüksekten Atlayarak Yaralandı

Deprem sırasında yaşanan panik nedeniyle vatandaşların bazıları yüksek katlardan atladı. Valilik, bu nedenle 151 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığını ve hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü bildirdi. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.

Depremin etkisiyle Fatih ilçesinde boş ve metruk bir binanın yıkıldığı, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı belirtildi. Ekipler yıkılan binada incelemelerini sürdürüyor.

Valilik, ilgili birimlerin kent genelinde saha çalışmalarına devam ettiğini ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Bakmadan Geçme

Kamu Gündemi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!