İstanbul Barosu yöneticisi Fırat Epözdemir hakkında tahliye kararı
İstanbul Baro Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Epözdemir, 'terör örgütü üyeliği' ve 'propaganda' suçlamalarıyla yargılandığı davada yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye edildi. Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 9 Eylül'e erteledi.
İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Epözdemir, PKK/KCK’nın alt yapılanması olarak nitelendirilen Hakların Demokratik Kongresi’ne (HDK) üye olduğu ve örgüt propagandası yaptığı iddialarıyla yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Epözdemir’in yanı sıra, çok sayıda avukat, milletvekili ve baro başkanı da katıldı.
“Suç İşlemediğimi Çok İyi Biliyorum”
Duruşmada savunma yapan Epözdemir, yöneltilen suçlamaları reddederek şu ifadeleri kullandı:
“Bir kişi suç işleyip işlemediğini çok iyi bilir. Ben suç işlemediğimi çok iyi biliyorum. Nerede bir insan hakkı ihlali varsa, oraya kafa yordum. Bu mesleği seçmemdeki en büyük faktör budur.”
Epözdemir, HDK’nın Bağcılar yapılanmasında başkanlık yaptığı iddiasını da yalanladı. “Biz tamamıyla Diyarbakır Barosu’nun çağrısı üzerine Cizre’ye gittik,” diyerek faaliyetlerinin mesleki sorumluluk kapsamında olduğunu belirtti.
Savcı Tutukluluğun Devamını Talep Etti, Mahkeme Tahliye Kararı Verdi
Cumhuriyet Savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep ederken, mahkeme heyeti ‘yurt dışı çıkış yasağı’ tedbiriyle tahliyeye hükmetti. Dosyada yer alan eksiklerin tamamlanması için duruşma 9 Eylül 2025 tarihine ertelendi.
8 Yıl 6 Aydan 20 Yıla Kadar Hapis Talebi
Hazırlanan iddianamede Fırat Epözdemir hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla toplamda 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Savcılık, Epözdemir’in HDK çatısı altında örgütsel faaliyet yürüttüğünü ve çeşitli açıklamalarla örgüt propagandası yaptığını öne sürdü.
Duruşmaya Yoğun Katılım
Kamuoyunda dikkat çeken davanın ilk duruşmasına, Epözdemir’in avukatlarının yanı sıra milletvekilleri, baro başkanları ve çok sayıda meslektaşı da katıldı.
Bakmadan Geçme





