TÜRKAK sözleşmeli personel alımı! Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacak!

TÜRKAK sözleşmeli personel alımı! Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacak!
Dışişleri Bakanlığı Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) sözleşmeli personel alımı ilanı yayımladı. KPSS’li ve KPSS’siz Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapılacak. Peki, Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı ilanı için gerekli şartlar nelerdir?

Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) yeni personel alımı ilanı yayımlandı. TÜRKAK bünyesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, başvuru detayları ve şartları nelerdir? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

TÜRKAK sözleşmeli personel alımı

Dışişleri Bakanlığı TÜRKAK Sözleşmeli Bilişim Personeli kadrosunda 1 Yazılım Geliştiricisi personel alımı yapılacak. Sözleşmeli Bilişim Personeli alımında adaylarda genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki şartlar aranmaktadır. Bunun yanı sıra, Fakültelerin 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranmaktadır. Ayrıca belirtilen pozisyonda özel nitelikleri sağlıyor olmak da gereklidir.

KPSS’li ve KPSS’siz personel alımı!

Dışişleri Bakanlığı’na bağlı TÜRKAK Sözleşmeli Bilişim Personeli alımında KPSS puanı ya da KPSS puanı olmaksızın alım yapılacaktır. İlana göre, KPSS puanı ile yapılacak olan başvurularda 2021 yılı ya da 2022 yıllarında gerçekleştirilen KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olma şartı aranmaktadır. KPSS’siz yapılacak olan başvurularda da adayların puanları 70 olarak ele alınmaktadır. KPSS puanı ile yapılan başvurularda adayların KPSS puanının yüzde 70’i ve YDS puanının yüzde 30’u ele alınacak. KPSS puansız yapılan başvurularda da KPSS puanının yüzde 70’i ve YDS puanının yüzde 0 ele alınacaktır. 

Başvuru tarihleri

Dışişleri Bakanlığı TÜRKAK Sözleşmeli Bilişim Personeli alım başvuruları 5 Şubat 2023 tarihi itibarıyla başlarken, en geç 19 Şubat 2023 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekir. Başvurular sadece online olarak gerçekleştirilecektir. 

TÜRKAK SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ