SGK 314 sözleşmeli kamu personel alımı başlıyor! Başvurular başladı mı, şartları neler, ne zaman başlayacak?

SGK 314 sözleşmeli kamu personel alımı başlıyor! Başvurular başladı mı, şartları neler, ne zaman başlayacak?
Pek çok kişiye istihdam sağlayacak SGK sözleşmeli personel alımı ile ilgili araştırmalar başlarken birçok kişi gözlerini başvuru haberlerine çevirdi. Peki Başvurular başladı mı, şartları neler, ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

İş arayan birçok kişi SGK tarafından yapılacak sözleşmeli personel alımına gözlerini çevirdi. SGK tarafından yapılacak alımla ilgili araştırmalar devam ederken pek çok kişi alımların başlayıp başlamadığını ve başvuru tarihlerini merak etmeye başladı. Peki Başvurular başladı mı, şartları neler, ne zaman başlayacak? 

SGK  tarafından 314 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Uzun süredir beklenen alımların ardından birçok kişi arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Yapılacak alımla ilgili detaylar oldukça merak edilirken alım yapılacak kadroların ne olduğu da merak konusu oldu. 

SGK Sözleşmeli Personel Alımı Başvuru Tarihi

SGK tarafından yapılacak 314 sözleşmeli personel alımı ile birlikte tarih merak edilirken alımların 30 Eylül ve 7 Ekim tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. E-devlet üzerinden 'SGK Kurum Dışı Sınav Uygulaması' üzerinden yapılacak başvurularda KPSS şartı aranıp aranmadığı da merak edildi. 

SGK Sözleşmeli Personel Alımında KPSS Şartı Var mı?

314 sözleşmeli personel alımında adaylardan KPSS şartı istenecek. Adayların alımı 25 Ekim 2020 önlisans ve 22 Kasım 2022 ortaöğretim KPSS sınav sonuçlarına göre yapılacak. Adayların yerleştirme sonuçları e-Devlet üzerinden açıklanacak.