Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı ne zaman başlayacak? İşte personel alım detayları!

Sağlık Bakanlığı ikinci personel alımı ne zaman başlayacak? İşte personel alım detayları!
Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 2. personel alımı başvuru tarihlerinin ne zaman belirleneceği merak ediliyor. İşte merak edilen tüm gelişmeler haberimizin devamında...

Tüm personel alımlarının iki aşamalı olarak gerçekleştirileceğini ve başvuru kılavuzunun ÖSYM tarafından yayınlanacak olan Sağlık Bakanlığı personel ve daire dağılımına göre belirleneceğini belirtmekte fayda var.

Sağlık Bakanlığı 2023 yılında 42.500 çalışanı işe alacak. Unutulmamalıdır ki bu pozisyon için başvurular iki aşamada yapılmaktadır. ÖSYM tarafından yayınlanacak olan Sağlık Bakanlığı personel ve daire dağılımının ardından başvuru kılavuzu belirlenecek ve başvurular başlayacak.

2 adımlı işe alım

İki aşamalı personel alımının yapılmasının nedeni, sağlık sektörünün farklı alanlarını kapsamlı bir şekilde değerlendirmek ve yeterli sayıda personel alımı yapabilmek için başvuruların farklı kriterlere göre yapılmasıdır.

Bu başvurular sırasında her aday, uzmanlık, eğitim durumu ve iş tecrübesine göre değerlendirilir. İki aşamalı işe alım, sağlık sektöründe yeterli bilgi ve beceriyi sağlayan yeterli personelin işe alınmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen 2 aşamalı personel alımı başvurularının ne zaman yapılacağı henüz belli değil. Sağlık Bakanlığı'nın 85 bin kişilik istihdamının ilk aşaması geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamalarına göre başvurular tamamlandı ve 42 bin 500 kişi işe alındı. Şimdi tüm gözler ikinci etapta

Sağlık Bakanlığı işe alımlarda 2. kademe personel dağılımı

Sağlık Bakanlığı daha önce açıklanan 85 bin çalışanın 42 bin 500'ünün işe alındığını açıklamıştı. Ayrıca 15.537 tıbbi sekreter ve 5.831 hemşire için sözleşmeli personel alımı yapılmıştır.

Bakanlık, ikinci işe alımla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak Bakan Fahrettin Koca'nın da dediği gibi diğer yarının atamasının da hemen ardından geleceğini varsayıyoruz.

Herkes, Sağlık Bakanlığı'nın bu ikinci alımı açıklayacağını merakla bekliyor. Ayrıca işe alımların nasıl ve ne zaman yapılacağı, hangi personelin işe alınacağı ve hangi süreçlerin izleneceği soruları da gündeme gelmektedir.