Sağlık Bakanlığı atama duyurusu yaptı! Başvuru şartları ve tarihi açıklandı!

Sağlık Bakanlığı atama duyurusu yaptı! Başvuru  şartları ve tarihi açıklandı!
Sağlık Bakanlığı'ndan o beklenen haber geldi. Pek çok sağlık dalında atama yapılacak. Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihi nedir? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları nedir? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı'nın duyurusu sağlık alanında iş arayan birçok kişiyi heyecanlandırdı. Uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atamanın detayları oldukça merak edilirken başvuru tarihi araştırılmaya başlandı. 

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı duyuru iş arayan kişilerin yüzünü güldürürken pek çok kişi detayları aratmaya başladı. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yapılacak olan alımda ilk defa veya yeniden yapılacak atama başvurularının tarihi merak edildi. Sağlık Bakanlığı personel alımı tarihi nedir? Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları nedir?

Sağlık Bakanlığı Atama Tarihi

Sağlık Bakanlığı'nın Resmi Gazetede yayınlanan '2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı' pek çok kişiyi sevindirdi. İş arayanlara müjde olan ve sağlık alanında alım yapan Sağlık Bakanlığı'ndan güzel haberler gelirken kişiler atama detaylarını oldukça merak etti. 

Sağlık Bakanlığı kamu ve kamu kuruluşları için yapılacak olan alımda Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ilgili maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerince tıpta uzmanlık mevzuatı dahilinde uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı ilk defa ve yeniden olmak üzere atama yapılacak. atama-yerleştirme gibi tüm işlemler noter tarafından bilgisayar ortamında halledilecek. 

Sağlık Bakanlığı İş Başvurusu Nereden Yapılır?

Sağlık Bakanlığı Kamu ve kamu kuruluşlarına yapılacak olan alım bilgisayar ortamında gerçekleştirilirken başvurularda aynı şekilde dijital ortamda yapılacak. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde "https //yhgm saglik gov tr" web sitesinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) ile başvurularını  e-Devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yaparak başvuruda bulunabilecekler. 

Atama başvuruları 23-29 Eylül'de yapılacak. En fazla 10 tercih yapabilecek olan adayların tercihlerinin gelmemesi halinde kura ile atama gerçekleştirilecek. 30 Eylül 2022 Cuma ile 14 Ekim 2022 Cuma günü saat 18.00'e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilme hakkına sahip olacak.