Sağlık Bakanlığı 85 bin personel ve işçi alımı yapacak! İşte başvuru detayları

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel ve işçi alımı yapacak! İşte başvuru detayları
Sağlık Bakanlığı tarafından yeni yapılan açıklama ile birlikte sağlık sektöründe pek çok personel ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. Yapılan bu açıklama ile birlikte başvuru yapmak isteyen vatandaşlar alımların detaylarını merak etmeye başladı. İşte detaylar...

Pek çok vatandaş tarafından uzun süredir beklenen o açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından personel ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. Gelen bu açıklama sonrasında başvuru yapmak isteyen pek çok vatandaş nasıl başvuru yapılabileceği ve hangi alanlarda personel ve işçi alımı yapılacağını oldukça merak etti. Konu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama sonrasında 2022 yılın sonuna kadar personel alımı yapılacağı açıklandı. 

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLADI! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama sonrasında işe girmek isteyen pek çok vatandaşa umut oldu. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için Sağlık Bakanı Koca tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi; 

"Bu dönemde 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere, bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler, sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz. Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım. Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek yıl sonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz”

SAĞLIK PERSONELİ VE İŞÇİ ALIMI YAPILACAK! 

Gelen detaylara göre yapılacak olan alımların 55 bini sözleşmeli sağlık personeli olarak, 32 bini sekreter, 30 bini de işçi olarak alınacağı açıklandı. Yapılan açıklamalara göre 55 bin sağlık personelinin ÖSYM tarafından, 30 bin işçinin ise İŞKUR üzerinden alınacağı açıklandı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların ise önümüzdeki süreçlerde gelecek olan duyuruları takip etmesi gerektiği bildirildi.