Sağlık Bakanlığı 2023 yılında 27 bin sözleşmeli personel alımı branş ve kadro dağılımı

Sağlık Bakanlığı 2023 yılında 27 bin sözleşmeli personel alımı branş ve kadro dağılımı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli personel alımı hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Bu yıl ile beraber gelecek yıl sağlık alanında devrim olacak.

Sağlık Bakanlığı 2023 yılında 27 bin sözleşmeli personel alımı branş ve kadro dağılımı - Bakanlık, sözleşmeli ve kadrolu olmak üzere 70 bin üstünde personel alımı yapacak. 2023 yılı içinde 27 bin sözleşmeli personel alacağını ilan etti.

6 Aralık Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin, 2023 yılında uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şekilde tespit edilmesine kanun maddesi gereğince karar verildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI 27 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL

5 Aralık tarihli ve sayılı karar listesinde belirtilen ayrıntıda 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere 2023 yılında sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimleri açıklandı. Türkiye'den yurtdışına giden hekimlerin yerini doldurmak amacıyla 2022 ve 2023 yılı bakanlık nezdinden yer alan kamu kurum ve kuruluşlar yani sağlık birimlerine ciddi miktarda alım yapılacak.

Diş tabibi yataklı tedavi için 1 kişi, Diyetisyen yataklı tedavide 1 kişi, Ebe ilçe müdürlüğü 2, sağlık evi 143, yataklı tedavi 1, Hemşire 3 kişi yataklı tedavi, Psikolog 1 kişi yataklı tedavi, Sağlık memuru acil sağlık hizmetleri 4 kişi, ilçe sağlık müdürlüğü 7 kişi, yataklı tedavi 27 kişi, Sağlık teknikeri acil sağlık hizmetleri 1 kişi, Tabip 3 bin 224 yataklı tedavi, Uzman tabip 23 bin 585 yataklı tedavi olmak üzere toplam 27 bin sözleşmeli Sağlık personeli alınacak.

 Bugün Resmi Gazete'de yer alan kararda, personel güçlüğü çeken yerlerde ve hizmet dallarına yönelik etkili ve verimli çalışma ortamının yürütülmesi vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 2023 yılında uygulanacak sözleşmeli personel alımı yapılacak.